Subota 09.04.2011.
01:00
Vestionline

Da li ste čuli za prvi srpski roman-kuvar?

Ovu knjigu možete da kupite putem interneta.
 

Na njima svojstven, specifičan, duhovit i simpatičan način, vešto koketirajući sa žanrovima i eksperimentišući sa čulima, ispitujući čovekovu iskonsku i besmrtnu strast ka ukusima i sitnim životnim zadovoljstvima, kume, Isidora i Vesna, su ispisale strane ovog modernog romana kuvara tako živopisno da se čita u dahu.


Ovaj maštoviti kuvar koji sadrži recepte iz celog sveta možete čitati kao roman, kao kuvar ali i kao instruktivnu ljubavnu prepisku o svemu i svačemu što muči današnje devojčice, devojke i žene.

Pored svega toga, naravno, poseban se akcenat stavlja na brižno odabrana jela u skladu sa situacijama i potrebama po principu za svakoga po nešto.


Stotine opisanih recepata, jela, predjela, slatkiša kume su lično probale i ispisale srcem i iskrenošću sa željom da kroz njih što vernije ožive i prenesu svoja iskustva i doživljene trenutke.

Isidora Bjelica je autorka više pozorišnih komada i radio-drama, reditelj kultnog filma "Dorćol-Menhetn“. U pozorištu je režirala "Sarajku u Beogradu“, okultnu antimarksističku komediju Nebojše Pajkića, "Marhatana“, i svoj kemp-projekat "Popička u Parlamentu“. Dobitnik je nagrada Najvoljenije žene XXI veka, Gala pisac, 2002, i Zlatni bestseler, 2004. Njene knjige su prevedene na nekoliko stranih jezika. Kolumnista je u listovima: Pravda, As i Tabloid.


Vesna Radusinović, autor bestselera Muškarci su kao čokolada, Ostrvo muškaraca, obala žena, Ona & ona, nametnula se kao autor koji angažovano tematizuje dramu ovog vremena. Diplomirala je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka, stručnjak je za marketing (magistar marketinga). Bila je urednik časopisa Profil i Dama. Živi i radi u Beogradu sa sinom Vedranom i suprugom Milomirom Marićem. 

2024 © - Vesti online