Sreda 06.04.2011.
17:28
vestionline, blic

Vajda: "Salatara" otvorila Novaka!

Znao sam da je najbolji još prošle godine - Marjan Vajda

"On je pred sebe odavno postavio visoke ciljeve. Sada idemo korak po korak, želimo da budemo spremni da ih ostvarimo. Ne mogu da kažem da je bilo mnogo promena u Novakovoj igri. Radimo zajedno pet godina i on je u mojim očima uvek bio veliki igrač, ali mu je bilo potrebno vremena da izraste i pronađe sebe. Mislim da je pobeda Srbije nad Francuskom u Dejvis kupu bila veoma važna, tada je rešio sve u glavi, postao je mnogo mirniji i opušteniji", rekao je Vajda.

Novakova serija pobeda u 2011. godini donela je novu agresivnost, fantastično kretanje, uobičajeno ubojit ritern, ali i vratila sigurnost u početni udarac.

"Njegov prvi servis se drastično popravio, ima visok procenat uspešnosti i više od 75 odsto osvojenih poena na njemu, a unapredio je i drugi servis što je prednost koju zna da iskoristi. Novak je želeo da popravi i forhend, koji je bio dobar, ali ne dovoljno dobar za njega", rekao je Vajda.

Teniski trener je otkrio i da on nije mentor Đokoviću na terenu, već i van njega, što samo potvrđuje da je deo pobedničkog recepta najboljeg tenisera Srbije i veliko prijateljstvo i sjajna atmosfera u Novakovom timu.

"Kada sam ga upoznao nisam bio svestan koliko u njemu ima zabave, ali je brzo krenuo sa imitacijama i svim njegovim šalama. To mu donosi mir, opušta ga, a zabavlja druge ljude i šalje poruku da tenis nije sport koji ide samo jednim pravcem. Nisam njegov savetnik samo na terenu, već i van njega. Znam više nego bilo ko drugi o njegovom privatnom životu. To je velika odgovornost, ali mislim da se privatan život odražava i teniski život. Drugi treneri rade samo na terenu, a ja mislim da sam imao sreće da uvidim da postoji i druga strana", rekao je Vajda koji je još pre godinu dana tvrdio da je Novak najbolji igrač sveta, ali da će to tabela pokazati tek kad srpski teniser sam shvati da je stvarno najbolji.

2024 © - Vesti online