Ponedeljak 04.04.2011.
14:58
Jutarnji list

Tompson i Nina Badrić pevaju za papu

Posebne pesme za doček pape: Benedikt XVI

U "Band Aidu" okupljenom povodom junskog dolaska pape Benedikta XVI u Hrvatsku učetvuje oko 30-ak hrvatskih pevača, a svi su se odmah odazvali pozivu da svojim doprinosom uveličaju dolazak pape.

ZAJEDNO U KRISTU

(počinje pesmom ptica i smehom dece)

 

DANAS JE SUNCE

IZAŠLO ZBOG TEBE

PTICE TI PEVAJU

NOVU PESMU

ANĐELI ČUVARI TVOJE KORAKE PRATE

VODI TE NADA U NOVI DAN.

ANĐELI ČUVARI TVOJE KORAKE PRATE

VODI TE LJUBAV U NOVI DAN.

VERUJ U KRISTA

RAŠIRI RUKE

ZAGRLI ISKRENO OVAJ DAN

 

Refren:

 

ZAJEDNO U KRISTU

MI SMO, ZAJEDNO U KRISTU

I TI I JA, SVE OBITELJI NAŠE ZEMLJE

MOGU ŽIVETI ŽIVOT

DOSTOJAN ČOVEKA.

(otkucaji srca)


"‘Zajedno u Hristu’ komponovao sam krajem prošle godine, a dok sam stvarao tu pesmu, vidio sam je kao 'band aid'", kaže Luka Balvan, kantautor duhovne muzike, koji je dosad već komponovao dve pesme posvećene dolasku pape Jovana Pavla II u Hrvatsku.

Prvu, “S Papom Hristu po Mariji” napisao je 1998. godine, a drugu, “Srce u papi Jovanu Pavlu II”, pet godina posle, prenosi "Jutarnji list".

"Trećom takvom pesmom, ‘Zajedno u Hristu’, koja će svoju televizijsku premijeru imati krajem aprila, odlučio sam da povežem izvođače duhovne muzike s poznatim estradnim licima. Naslov pesme je geslo papinog pohoda u Hrvatsku, ‘Zajedno u Kristu’, no tekstom dominira i tema porodice jer će papa doći na 1. nacionalni susret hrvatskih katoličkih porodica", objašnjava Balvan.

Videospot koji režira Katja Restović, a snima se u Poreču, Splitu i Zagrebu, je jednostavna porodična priča u kojoj je ulogu oca dočarao Davor Garić, majku je odglumila Vesna Janko, njihovu decu Denis Rauš, Rebeca Finderle i Petra Ružić, a dedu i babu Gracijela i Inočente Ružić.

"Spot nema posebnu priču, satkali smo ga od niza slika pordice - trudne majke, oca i njihovo troje dece", kaže Katja Restović.

2024 © - Vesti online