Ponedeljak 04.04.2011.
12:43
Vestionline

Ljajić: Izbori mogući u decembru

Za dogovor sa opozicijom oko izbora: Rasim Ljajić
 


Ljajić je rekao da misli da je u ovom trenutku najvažnije uspostaviti obrazac političkog ponašanja da izbori budu u redovnom izbornom ciklusu ili da budu ranije, ali kao rezultat dogovora vlasti i opozicije.


"Idealno bi bilo da izbori budu u martu ili aprilu naredne godine.. Nemam neka precizna predviđanja ili informacije, ali na osnovu atmosfere, ambijenta, okolnosti i teške ekonomske i socijalne situacije, potreban je dogovor sa opozicijom i period od osam meseci bez sukoba, konfrontacija sa opozicijom, pa i sa sindikatima da bismo mogli da uradimo što više na poboljšanju životnog standarda i evrointegracijama", naveo je Ljajić.


Ministar je kazao da dogovor sa opozicijom neophodan, jer donosi društvenu stabilnost koja je potrebna, i smatra da razlika od tri meseca za održavanja izbora, pre ili kasnije, ništa ne menja.


"Ako imamo to kao rezultat dogovora i obavezu opozicije da će podržati sve evropske zakone u Skupštini, odnosno ispunjavanje uslova do oktobra kada će Evropska komisija davati mišljenje o kandidaturi", kazao je on.


Upitan da li je moguća koalicija Socijaldemokratske partije Srbije sa naprednjacima, Ljajić je rekao da on ostaje na "brodu na kome jeste".


"Ne želim ni na koji način da izbegavam odgovornost. Bio sam tu pre četiri godine i tu treba da ostanem, da snosim eventualne posledice i to govorim iz uverenja da zemlji bude dobro", rekao je LJajić.


Na primedbu da se čini kao da se "vlast predaje", Ljajić je odgovorio da je realno da ovi izbori budu izgubljeni, jer će građani tražiti krivce za loše stanje u kome se nalaze.


"Neće oni pobediti, već ćemo mi izgubiti. Ako bi se izbori dogodili sutra, upravo bi se desilo ovo što govorim", kazao je ministar.

2024 © - Vesti online