Nedelja 03.04.2011.
23:33
Vestionline

Novak: Najbolje finale; Rafa: Predobar za mene!

Sjajan maratonski meč najboljih igrača sveta - Nole i Rafa

"Bilo je vrlo neizvesno. Bio je to jedan od najboljih finalnih mečeva koje sam igrao ikad u životu. Uvek je veliko zadovoljstvo i čast igrati protiv Rafe, koji je veliki šampion i moj dobar prijatelj. Želim mu sve najbolje do kraja sezone. Publika je bila fantastična. Ovo je jedna od najboljih i najglasnijih publika na svetu. Oni svaki meč, pogotovo finale, čine još specijalnijim i biću jako srećan da dođem i sledeće godine", izjavio je Đoković posle finalnog trijumfa protiv Nadala 4:6, 6:3, 7:6.

Prvi igrač sveta je izgubio svoje treće finale u Majamiju. Nadal je gubio 2005, kao i  2008. godine od Davidenka, a sada mu je na kraj stao Novak Đoković, koji je velikog rivala savladao i u finalu Indijan Velsa pre dve nedelje.

"Čestitam Novaku na svemu što je uradio. To je nešto što je jako teško ponoviti. Igrao sam dobro ceo turnir, imao sam danas nekoliko šansi, ali Novak je večeras ponovo bio predobar za mene", rekao je posle meča veliki sportsmen Rafael Nadal, koji je potom dobio ček na 300.000 dolara.

Novak je zaradio 611.000 dolara, ali i novih 975 ATP poena, jer je prošle sezone ispao u drugom kolu, pa je tako branio samo 25 poena.

2024 © - Vesti online