Nedelja 03.04.2011.
11:11
Kurir

Dejo: Nikada u Partizan

Kod Deje nema dileme

Živa legenda crnogorskog fudbala, Crvene zvezde i Milana Dejan Savićević izjavio je italijanskim medijima da nikada u sportskoj karijeri ne bi dozvolio sebi luksuz kao Brazilac Leonardo. Aktuelni trener Intera napravio je ime u redovima Milana, gde je godinama bio igrač, sportski direktor, a posle i šef stručnog štaba, da bi prošle jeseni, nakon odlaska s klupe Rafe Beniteza, pojačao tabor najvećeg gradskog rivala.

Prvi čovek crnogorskog saveza je na trenutak zamislio sebe na srpskoj fudbalskoj sceni, a zatim je poručio Italijanima - Nikad u Partizanu!

"Leonardo je, kao slobodan čovek, imao pravo da napravi takav izbor i da promeni klupske boje. Navijači Milana su sigurno ljuti na njega, ali ako mene neko pita da li bih mogao isto to da uradim, odgovor je - ne. Igrao sam za Crvenu zvezdu, i danas ništa ne bih mogao da radim za Partizan. Ne volim da pravim te promene". rekao je Savićević.

"Fudbalski genije“ postigao je jedan gol protiv Partizana (1:1 u Humskoj) za tri godine igranja u crveno-belom dresu, a nešto uspešniji bio je kao učesnik italijanskog derbija.


"Dao sam dva gola Interovom golmanu Đanluki Paljuki. Jednom je bilo 1:1, a drugi put sam im pogodio mrežu na mom poslednjem derbiju, kad smo ih pobedili 5:0 u Kupu. Ti dueli su uvek bili zanimljivi, jer smo pobeđivali kad je Inter bio u boljoj formi, a gubili smo mečeve u koje smo ulazili sa statusom favorita".


"Novi Savićević“ postoji, i on se rodio u Brazilu.

"Meni je najsličniji brazilski reprezentativac Neimar. Stvarno je mnogo dobar. Za nekoliko godina biće sigurno među pet najboljih fudbalera na planeti. U Milanu volim da gledam Robinja i mladog Merkela, koji bi mogao da postane veliki as ako bude dobijao priliku da igra", zaključio je Savićević.

2024 © - Vesti online