Subota 02.04.2011.
22:42
Vestionline

Milan razbio Inter u gradskom derbiju!

Dva gola za "rosonere" postigao je Brazilac Alešandre Pato, u 1. i 62. minutu, dok je konačnih 3:0 postavio Kasano sa "bele tačke" u poslednjem minutu utakmice.

Uoči derbija razlika između ljutih gradskih rivala bila je samo dva boda, ali nakon ovog susreta ona iznosi pet poena i teško je očekivati da će izabranici Masimilijana Alegrija ispustiti stečenu zalihu u finišu šampionata.

Ni u najluđim snovima nijedan navijač Milana nije mogao da pretpostavi da će ljubimci već nakon 44 sekunde imati prednost! Samo što su krenuli sa centra, Đenaro Gatuzo je poslao dubinsku loptu u kazneni prostor ka Robinju. Na njega je krenuo Žulio Cezar, a omaleni Brazilac inteligentno šalje pas ka zemljaku Patu, kome nije bilo teško da iz naleta sa nekoliko metara pošalje loptu u praznu mrežu za 12. prvenstveni gol - 1:0!

Milanu je ovo bio jubilarni 200. gol u gradskim derbijima, dok je sa druge strane Inter postigao 15 više.

Šokirani igrači Intera nisu mogli da dođu sebi pa je u uvodnom delu utakmice Milan imao dominaciju i nekoliko solidnih poluprilika. Najagilniji bili su Pato i Robinjo, koji su fenomenalnim partijama na večerašnjem meču učinili da se potpuno ne oseti izostanak najboljeg igrača Milana ove sezone, Zlatana Ibrahimovića. Upravo je Robinjo sredinom prvog dela meča imao priliku da duplira prednost Milana, ali je u gol šansi pao u kaznenom prostoru, verovatno nadajući se da će moći u "južnoameričkom" stilu da iznudi penal. Međutim, iskusni sudija Ricoli častio ga je javnom opomenom.

Jedinu pravu priliku, i to kakvu, u prvom delu meča Inter je propustio u 43. minutu, kada je Samjuel Eto promašio šut sa svega osam, devet metara. Idealno ga je uposlio Esteban Kambijaso, a Kamerunac se nesvojestveno sebi obrukao i promašio.

I drugo poluvreme počelo je tragično za aktuelnog italijanskog prvaka. Nije prošao ni deseti minut nastavka, a nesrećni Kristijan Kivu dobija direktan crveni karton zbog prekršaja nad Patoom. Brazilac je lako prošao sporijeg protivnika, a ovome nije preostalo ništa drugo nego da ga sruši sa leđa nadomak šesnaesterca "neroazura", a za Ricolija nije bilo dileme - isključenje za štopera Intera!

Već tada pobednik je počeo da se nazire, a sve je maltene rešeno u 62. minutu kada je junak Pato postigao i drugi gol. Boateng je centrirao u kazneni prostor, na desnoj strani loptu je prihvatio Abate, ubacio je u peterac, a sjajni Brazilac se "prišunjao" iza leđa Kordobe i sa tri metra glavom ubacio loptu u mrežu - 2:0!

Brojčano i rezultatski dominantniji Milanezi već tada su počeli sa slavljem i rutinskim otaljavanjem posla, a deprimirani Inter kao da je čekao da se meč što pre završi kako ne bi pretrpeo katastrofu. Ipak, ni ta se "želja" nije ispunila Interistima, pa je Kasano, koji je u međuvremenu zamenio Pata, postigao treći gol sa penala.

Igrao se 89. minut kada je nekadašnji napadač Rome i Reala primio loptu u kaznenom prostoru Intera, a Zaneti ga je oborio sa leđa. Penal za Milan iskoristio je Kasano i tako doneo veliki trijumf, prvi u gradskim derbijima još od 2004. godine. Kasano se u svom stilu "proslavio" samo minut kasnije dobivši crveni karton nakon besmislenog odgurivanja Kordobe.

Treba reći da je Dejan Stanković meč počeo sa klupe, a u 71. minutu zamenio je Estebana Kambijasa. Trener "neroazura" Leonardo dočekan je salvom zvižduka od strane Milanovih pristalica, a u nekoliko navrata je i "pogađan" zelenim laserom.

Milan je otišao na "plus pet" u odnosu na Inter (65:60) i sva je prilika da će "rosoneri" prekinuti petogodišnju vladavinu najljućeg rivala.

2024 © - Vesti online