Subota 02.04.2011.
18:35
Mondo

ESPN brani BiH i napada FIFA i UEFA

Kolumnista ESPN, Lender Šerlekens, otvoreno je kritikovao UEFA i FIFA zbog sankcija upućenih Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Licemeri - Mišel Platini i Sep Blater

Američki sportski novinar u komentaru ESPN o sankcijama protiv FS BiH žestoko se obrušio na Svetsku i Evropsku fudbalsku federaciju rekavši da su te dve kuće "licemerne i očigledno ne znaju kako svet funkcioniše".

"Jasno mi je da je postojanje pravila važno, ali u ovom slučaju trebalo je pokazati malo više razumevanja. I deca znaju da se mora doći do kompromisa i to je nešto što se u BiH mora postići".

Šerlekens smatra da je prirodno što se tri strane u BiH nisu mogle dogovoriti o Statutu koji će podrazumevati jednog predsednika Saveza.

"Da li biste od sunita, šiita i Kurda u Iraku tražili da izaberu jednog lidera?"

Sportski novinar ESPN je naglasio da UEFA i FIFA primenjuju dvostruke aršine.

"Upečatljivo je kako UEFA i FIFA brzo reaguju kad se neko usudi da ode i samo pola koraka izvan postavljenih granica. Posebno ako se uzme u obzir da se i same organizacije susreću sa velikim problemima kao što su transparentnost, korupcija, tehnologija... I ranije sam pisao o licemerju FIFA kad su u pitanju sport i politika, a sada toj listi možemo dodati i potpuno nepoznavanje načina na koji svet funkcioniše", podvukao je Šerlekens, koji je u novinarskoj karijeri pisao za londonski Gardijan i Vašington Tajms.

2024 © - Vesti online