Subota 02.04.2011.
14:38
Vestionline

Petkovićeva je mogla da igra za Srbiju

Andrea Petković, polufinalistkinja turnira u Majamiju, pobednica nad Karolinom Voznijacki, aktuelnim brojem 1, i Jelenom Janković, bivšom teniskom kraljicom, pravo je otkrovenje ove sezone.

Andrea Petković
Ali, dok Nemačka slavi stvaranje nove zvezde, nad srpskim tenisom lebdi pitanje da li je Andrea mogla da igra za zemlju čije ime joj je u srcu. Iako rođena u Tuzli, Petkovićeva nikada ne zaboravlja da istakne kome narodu pripada.

Petar Popović, njen trener, inače Novosađanin, kaže da je naš tenis imao priliku da dobije neočekivano pojačanje iz Nemačke.

"Stvarno je velika šteta, jer je mogla pre tri godine da igra za Srbiju zato što tada još nije imala mečeve za Nemačku. Ali naš Savez nije na vreme reagovao. Mislim da bi sa njom Srbija bila prvi ili drugi favorit svake godine. Mada i bez Andree, ako Ana, Jelena i Bojana zaigraju zajedno, mogu da naprave uspeh kao što su muškarci uradili u Dejvis kupu".


U čemu je tajna njenog brzog uspona?
"Andreini rezultati u poslednjih osam meseci konstantno napreduju što nije nikakva slučajnost jer je ona ekstremni radnik a kad se dobro i kvalitetno radi, i ima trunka sreće, i rezultati dolaze".

Majami je gotov, Andrea će u ponedeljak prvi put biti u 20 najboljih na svetu. Šta dalje?

"Prvo ima par dana odmora, onda idu pripreme za Fed kup protiv Amerikanki i turnir u Štutgartu. Potom igra u Madridu i Rimu. Cilj, što se rejtinga tiče, bio je da bude u prvih 16 nosilaca na Rolan Garosu a to je sada verovatno i ostvarila, tako da je sledeći da se uđe u prvih 10 pa prvih pet na svetu".


Utisak je da se Andrea najbolje slaže sa srpskim teniserima?

"Druži se baš sa svim našim igračima, Anom, Noletom, Tipsom, Bojanom, Viktorom, Duletom Vemićem, baš svim. Na turnirima se uglavnom mi Srbi najviše družimo međusobno a slični nama su Južnoamerikanci i Španci".  

2024 © - Vesti online