Subota 02.04.2011.
10:58 >> 13:49h
Vestionline, sportske.net

Navijačima Sent Paulija "prekipelo"

Pomoćni sudija Šifner je pogođen pivskom čašom u glavu, što je i bio razlog za prekid, posle čega su glavnog sudiju Ajtekina ''spašavali'' kišobranima kako bi bezbedno napustio teren stadiona ''Milerntor''.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) najavila je da će početkom naredne nedelje da pokrene istragu povodom prekinutog meča 28. kola Bundeslige između Sent Paulija i Šalkea odigranom u predgrađu Hamburga.

"Očekujemo da će Disciplinska komisija DFB-a brzo da istraži slučaj i da donese presudu i moguće sankcije. Sportski sud DFB-a će da odluči kako će utakmica da bude registrovana", izjavio je direktor DFB-a za odnose s medijima Ralf Ketker.

Pomoćni sudija je primljen je u lokalnu bolnicu, ali je tokom noći pušten na kućno lečenje. U saopštenju nemačke policije se navodi da je privedena osoba za koju se osnovano sumnja da je napala sudiju.

Glavni sudija meča Deniz Ajtekin tvrdi da su navijači Sent Paulija tokom celog meča ubacili tvrde predmete na teren.

"Ne znam ko im je bio meta, ali već na početku se videlo da bi ova utakmica mogla da se pretvori u problem. Kada sam video da je moj kolega povređen odmah sam odlučio da prekinem meč. Video-snimak će sve pokazati i nadam se da disciplinski organi neće imati problem da donesu pravednu odluku", rekao je Ajtekin.

 

2024 © - Vesti online