Subota 02.04.2011.
11:20
Vestionline

Gvardiola potvrdio da ide iz Barselone

Gvardiolin ugovor sa Kataloncima ističe na leto 2012. godine, i on kaže da je vreme da krene nekim drugim putem jer je sa Barsom postigao sve što je mogao.

Pepe Gvardiola

Glasine o njegovom odlasku pokrenute su nakon što je Sandro Rosel zamenio Žoana Laportu na mestu predsednika kluba, a sada ih je potvrdio i sam Gvardiola.

"Mislim da je moje vreme u Barseloni isteklo. Lepo mi je ovde, ali u ovakvom klubu ne možete ostati predugo. Sledeća sezona biće moja četvrta za redom na klupi Barse. Takav klub mora da ima dosta smelosti da bi odlučio da zadrži istog trenera dugo jer se igrači umore od šefova i obrnuto", rekao je 40-godišnji Gvardiola, koji je na "Nou Kampu" od 2008. i u februaru je produžio ugovor na još godinu dana.

On kaže da isuviše poštuje Barselonu da bi pregovarao sa drugim timovima dok je još pod ugovorom, iako ga traže i Milan i Inter.

"Kada dođe momenat da odem, zahvaliću se klubu za uspehe koji su me učinili jačim. Onda, sve će zavisiti od toga kako se budem osećao. Možda odem (u Italiju), ako i dalje budem želeo da budem trener. Inter i Milan imaju velike trenere, to su dva velika evropska kluba, sa izuzetnim igračima", rekao je Gvardiola. 

2024 © - Vesti online