Petak 01.04.2011.
20:12
Vestionline

"Poštujem Novaka, ali Rafa je moj najveći rival"!

Poseban rivalitet - Rodžer Federer i Rafael Nadal


Švajcarac i Španac će noćas odmeriti snage u polufinalu mastersa u Majamiju.

"Nadal je i dalje moj najveći protivnik. Đokoviću svaka čast, ali Rafa i ja imamo čitavu istoriju međusobnih duela i nije lako narušiti to rivalstvo", poručio je Federer.

I Nadal misli da postoji poseban rivalitet kada igra sa Rodžerom.

"Slažem se sa Federerom da je naše rivalstvo posebno. Sada smo i veoma dobri prijatelji, jer smo proveli dosta vremena na igrajući egzibicije, snimanjući reklame, na turnirima, generalno...", naglasio je Nadal.

Švajcarac ne voli da putuje, a prošao čitav svet

Švajcarski teniser i trenutno treći igrač sveta Rodžer Federer, pred polufinale mastersa u Majamiju protiv Rafaela Nadala, kaže da i dalje uživa u tenisu, a da mu u njegovom poslu jedino smetaju - putovanja!

Federer tvrdi da se ni posle godina i godina treninga nije umorio od udaranja loptice, već od stalnog seljakanja po turnirima. U poslednje vreme mu nedostaje i porodica, supruga Mirka i blizanci.

"Putovanja postanu teška nakon 12 godina", kaže Federer, ali dodaje da je svestan koliko ljudi bi "ubilo za takav teret":

"Znam koliko sam srećan što mogu da putujem na najlepše destinacije sveta. Naravno, budim se umoran ujutru, ali to traje 10-ak minuta i onda krenem dalje. Nikada nisam otišao na trening i rekao: Danas se ne osećam dovoljno dobro da bih trenirao", kaže Federer, vlasnik rekordnih 16 gren slem titula.

Federer je bio broj jedan na ATP listi rekordnih 237 nedelja za redom.

2024 © - Vesti online