Nedelja 06.12.2009.
04:48
Ag.-Vestionline

Partizan pobedio Vojvodinu u Banjaluci

Vaterpolisti crno-belih ugostili su novosadsku ekipu na plivalištu nedavno otvorenog sportskog kompleksa "Akvana" u Banjaluci. Bila je to lepa prilika da se u Republici Srpskoj afirmiše sport u kome je Srbija svetski prvak.

Srpski evroligaši ovim su uveličali svečanost povodom otvaranja olimpijskog bazena. Prethodno su bazen simboličnim bacanjem lopte u vodu otvorili predsednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke Dragan Davidović i predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović.


Što se tiče same utakmice Partizan je od početka diktirao tempo i opravdao ulogu favorita. Crno-beli su konstatno bili u prednosti. Već po završetku prve četvrtine nazirao se pobednik. Vojvodina je imala dobrih perioda igre, tako da je publika u Banjaluci mogla da uživa u kvalitetnom vateropolu.


Najefikasniji u Partizanu bili su Duško Pjetlović i Miloš Korolija sa po tri gola, a kod poražene ekipe dvostruki strelac je bio Miroslav Ranđić.

U ostalim utakmicama 1. kola vaterpolo prvenstva Srbije u Obrenovcu se sastaju Tent-Beograd, a u Nišu igraju Niš-Student.

2024 © - Vesti online