Petak 01.04.2011.
16:06
Vestionline

Kolaković odredio igrače za Svetsku ligu

Selektor Igor Kolaković

Srbija će u 22. izdanju Svetske lige igrati u C grupi sa reprezentacijama Argentine, Finske i Portugalije koja je zamenila Egipat. U prvom kolu najbolji srpski odbojkaši sastaće se sa Argentincima na gostujućem terenu (od 27. do 29. maja), a zatim slede okršaji na domaćem terenu sa Portugalcima (od 3. do 5. juna) i Finskom narednog vikenda.

Srbija će od 17. do 19. juna gostovati Finskoj, a sedam dana kasnije Portugaliji. Prvu fazu takmičenja Kolakovićevi izabranici okončaće susretima sa Argentinom, koji su zakazani za vikend od 29. juna do 1. jula u našoj zemlji.

Završni turnir Svetske lige biće održan u poljskom Gdanjsku od 6. do 10. jula, uz učešće osam ekipa, a jedino se domaća selekcija automatski kvalifikovala.

Na fajnal-ejt će se plasirati po dve najbolje selekcije iz svake grupe, osim u slučaju da Poljaci ne budu među njima. Ako Poljska bude treća ili četvrta u grupi nakon prve faze, put Gdanjska će pobednici grupa i tri najbolje drupolasirane ekipe.

Na spisku se nalaze:
Tehničari: Vlado Petković (Bled), Veljko Petković (Budvanska rivijera), Mihailo Mitić (Crvena zvezda) i Nikola Jovović (Vojvodina).

Korektori: Saša Starović (Latina), Dejan Bojović (Šizuoka), Tomislav Dokić (Peruđa) i Aleksandar Atanasijević (Partizan).

Libera: Marko Samardžić (Aris), Nikola Rosić (Fridrihshafen), Ivan Ilić (Partizan) i Filip Vujić (Crvena zvezda).

Srednji blokeri: Dragan Stanković (Lube), Marko Podraščanin (Lube), Borislav Petrović (Vojvodina), Milan Rašić (Bled), Nemanja Radović (Radnički Kragujevac) i Nemanja Čubrilo (Vojvodina).

Primači: Bojan Janić (Jaroslavič), Nikola Kovačević (Latina), Miloš Nikić (San Đustino), Miloš Terzić (Crvena zvezda), Uroš Kovačević (Bled), Miloš Vemić (Fridrihshafen) i Konstantin Čupković (Roma).

 
2024 © - Vesti online