Petak 01.04.2011.
14:43
Vestionline

CG štitila Mladića i Karadžića?

Medojević je podgoričkoj televiziji Vijesti kazao da je direktor policije na nedavnoj sednici Odbora za bezbednost i odbranu crnogorske skupštine navodno priznao da poznaje Šarića, te da je "potvrdio da sa njim ima komunikaciju".

Medojević tvrdi da je policija izvršila prvu akciju skrivanja Mladića i Karadžića
 

Veljović je tužio Medojevića zbog njegove tvrdnje da ga je Šarić finansirao dok je bio na čelu Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Crne Gore.

Lider PZP je optužio bivše crnogorsko državno rukovodstvo, Mila Đukanovića, Svetozara Marovića i Momira Bulatovića da su podržavali "ratnu politiku" haških optuženika Radovana Karadžića i Ratka Mladića i da su im pomagali u njihovom bekstvu od pravde.

Medojević tvrdi da je "prvu akciju skrivanja" Karadžića i Mladića "od međunarodne zajednice koja je htela da ih hapsi" 1996. godine vodio tadašnji načelnik policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore (MUP) Vuk Bošković.

"Sada imamo čoveka koji je o tome spreman da priča, a to je bivši šef policije u Pljevljima Milorad Čogurić koji je meni lično dao informaciju da je učestvovao u akciji spašavanja Radovana Karadžića preko Pljevalja za Priboj, a da je Vuk Bošković
organizovao prebacivanje Mladića iz Herceg Novog preko Sćepan Polja", kazao je Medojević.

Treba napomenuti da je Medojević, prema ranijem pisanju ''Vesti'', optužio tadašnje čelnike vlasti da je uzela novac od hapšenja Radovana Karadžića.

2024 © - Vesti online