Četvrtak 31.03.2011.
19:51 >> 22:42h
Beta

Čeda nije prekršio zakon nazvavši Afrikance kanibalima?!

Čedomir Jovanović prav pred srpskim zakonom

On je precizirao da je takav stav zauzet pošto je tužilaštvo ostvarilo uvid u pomenutu "političku izjavu i istup predsednika LDP-a", datu u Skupštini Srbije i posle analize i sagledavanja svih okolnosti te izjave.

Jovanović je 22. marta u parlamentu postavio pitanje šefu diplomatije Vuku Jeremiću i tom prilikom afričke narode nazvao "kanibalima", a predsednica skupštine je, tim povodom, izjavila da to nije čula, jer bi u suprotnom sigurno reagovala.

Afričke i arapske države uručile su oštar kolektivni demarš i ministru Jeremiću. Jovanović je izrazio žaljenje što je svojim rečima uvredio arapske i afričke narode i obećao ambasadorima da se to više neće ponoviti.

"Svakome ko je povređen, najiskrenije upućujem izvinjenje", rekao je Jovanović.

Ambasadori su posebno naglasili da oni mogu shvatiti kritike pojedinih vlada u Africi zbog nedostatka demokratije, postojanja despotizma i diktature i slično, ali ne mogu prihvatiti da bilo ko vređa dostojanstvo afričkih naroda, navodi se u saopštenju.

Miloš i Maja krivlji od Čede

 

Podsetimo, pevači Miloš Bojanić i Maja Nikolić imali su, ako se tako može reći, blaži izliv šovinizma i rasizma kada su u rijalitiju "Dvor" rekli da ne vole Jevreje, uz Miloševu optužbu da su nam doneli "rakove" bombardujući nas. Zbog ovakvih izjava oni su izbačeni iz "Dvora", a protiv njih dvoje je najavljen krivični postupak za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

2024 © - Vesti online