Četvrtak 31.03.2011.
16:45
Vestionline

Lajović u velikom usponu

Mlada srpska nada u velikom usponu - Dušan Lajović

Prvi turnir u 2011. Dušan je odigrao u Turskoj na kome je stigao do polufinala (fjučers 10.000 dolara), a već naredne nedelje upisao je i prvi trofej u ovoj godini, takođe na fjučersu u Turskoj. Usledio je odlazak u Zagreb na ATP turnir gde je jedan od najperspektvnijih mladih tenisera Srbije prošao kvalifikacije i prvi put ušao u glavni žreb jednog ATP turnira. 

Dušan Lajović (20 godina) aktuelni je šampion Seniorskog zimskog prvenstva Srbije koje je odigrano na terenima Impuls Hale u Beogradu, gde je inače novo sedište Teniskog saveza Srbije. Prošle nedelje Lajović je iskovao novu titulu, pobedom na turniru u Italiji nagradnog fonda 15.000 dolara.

"Zadovoljan sam početkom sezone, ostvario sam 30 pobeda i samo četiri poraza, pobedio sam dosta dobrih igrača, prvi put se kvalifikovao za jedan ATP turnir u glavnoj konkurenciji, napredovao sam za oko 200 mesta na ATP listi u singlu. Jedna od najdražih pobeda u dosadašnjem delu 2011. je prošlonedeljna u Italiji u polufinalu nad prvim nosiocem, domaćim teniserom Markom Krunjolom. Velika borbu vodili smo tokom prvog seta, dok mu u drugom nisam dao šanse i na kraju rezultatom 7:6(6), 6:0 stigao do finala u kome sam savladao još jednog Italijana Trusendija. Jedna izuzetna nedelja je iza mene, trenutno sam u Beogradu gde treniram sa mojim trenerom Nemanjom Lalićem sa kojim sarađujem još od 13 godine. Nastavljamo da radimo po planu koji smo zacrtali, mada su se apetiti proširili. Na početku godine cilj mi je bio da ovu sezonu završim u 200. najboljih igrača sveta, od naredne nedelje biću oko 270. pozicije na ATP listi. Imam još puno prostora za napredak, ne branim puno poena i zato su i ciljevi i ambicije sada veće. Verujem u sebe, znam da mogu puno, ostaje mi da vredno radim i da nastavim da na terenu pružam maksimum, a time će doći I dobri rezultati", jasan je član TK Gemax Lajović.

Naredni turnir na kome će Dušan igrati je fjučers u Italiji, posle kojeg slede i dva čelindžera – Napulj i Rim, a posle toga sledi i takmičenje na ATP turniru u Beogradu – Serbian Openu.

"Plan je da u nastavku sezone odigram što više čelindžera, kao i ATP turnira. Nedostaje mi 30 poena da se nađem u kvalifikacijama Rolan Garosa, nadam se da ću uspeti da osvojim te poene i da ću ove godine igrati na šljaci u Parizu", zaključio je Lajović.

2024 © - Vesti online