Petak 01.04.2011.
08:00
Vestionline

Uskoro vozom iz Beograda do Venecije

Foto: Ilustracija
 

Generalni direktor Italijanskih železnica Mauro Mareti je na sastanku u Vladi Srbije rekao da Italija upravo proučava tehnološke aspekte i administrativne prepreke kako bi se omogućilo da taj voz stiže u predviđenom vremenu.

Ambasador Italije Armando Varikio je naglasio da je Srbija "srce razvoja na Balkanu" i da će ekonomski odnosi dve zemlje dobiti novi podsticaj skorom posetom premijera Italije Silvia Berluskonija Srbiji.

"Pripremamo posetu premijera Berluskonija koji će u narednom periodu posetiti Beograd, što potvrđuje da Italija u Srbiji vidi strateškog partnera", rekao je italijanski ambasador i naveo da mnogo italijanskih preduzeća radi u Srbiji, ali i da veliki broj firmi iz Italije traži mogućnosti za rad i investiranje u Srbiji.

Variko je kazao da poseta predstavnika Italijanskih železnica, zbog uvođenja železničke linije Beograd-Venecija i pripreme rekonstrukcije pruge Beograd - Bar, potvrđuje strateški odnos koji Italija ima prema Srbiji.

Mrkonjić je kazao da bi ove godine trebalo da počne rekonstrukcija pruge Beograd - Bar, koja je deo tzv. Koridora 11 koji treba da poveže Italiju, Crnu Goru, Srbiju i Rumuniju.
 

2024 © - Vesti online