Subota 05.12.2009.
17:53
Vestionline

Karadžić: Grupa je realna

Selektor Antić je zadovoljan, a predsednik Karadžić realan

"Grupa je realna, imamo šanse da se borimo i za prvo mesto. Za razliku od nekih grupa, gde bismo se borili isključivo za drugo mesto. Nikoga ne potcenjujemo, nikoga se ne plašimo, ali ako u ovoj grupi ne osvojimo jedno od prva dva mesta ne zaslužujemo da se plasiramo u osminu finala i ostavimo neki dublji trag na SP", rekao je Karadžić.

Žrebom je sinoć određeno da Srbija na SP igra sa selekcijama Gane, Nemačke i Australije.

Karadžić prizvao Nemce

 

"Od samog starta žreba želeo sam Nemačku za rivala jer smatram da sa njima možemo da se nosimo. Međutim, daleko od toga da će nam biti lako. Imamo ozbiljne rivale i ni u jednom trenutku ne sme da dođe do opuštanja. Ipak, verujem u dobar rezultat", rekao je Tomislav Karadžić.

"O Nemcima je suviše trošiti reči. Gana ima dobru grupu igrača, ozbiljnog selektora, i zaslužuju svako poštovanje. Australija je za nijansu slabija, ali se ne sme potceniti. Setimo se samo kako su odigrali na prošlom Svetskom prvenstvu, kada su bili jedno od prijatnijih iznenađenja. Ipak, rezultat Srbije u Južnoj Africi prevashodno će zavisiti od zdravlja naših igrača i činjenica kako ćemo se pripremiti", rekao je prvi čovek FSS.

On je najavio da će u najkraćem roku biti poznata baza "orlova" na Mundijalu.

"Posetićemo nekoliko lokacija u Johanesburgu i Pretoriji i pronaći najbolje rešenje. Sve mora biti spremno za 13. jun kad igramo prvi meč sa selekcijom Gane. Već smo razgovarali na tu temu sa njihovim selektorom Milovanom Rajevcem. Obostrana nam je želja da se naše dve selekcije plasiraju u osminu finala", istakao je Karadžić.
 

2024 © - Vesti online