Četvrtak 31.03.2011.
07:44
I. Kozarski - Vesti

Ceca ostaje i bez kuće?

Arkanova vila u Ulici Ljutice Bogdana
 

Kao što smo pisali, zbog nezakonitog uzimanja novca od transfera fudbalera, "teških" oko sedam miliona evra, i držanja arsenala u kući, Ceci preti do 12 godina robije. Na optužnici su se našli i njena sestra Lidija Ocokoljić, bivši sekretar Obilića i nekadašnji funkcioneri kluba Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević, sve troje za transfer Milana Obradovića u moskovsku Lokomotivu.
 

Prema navodima srpskih medija, prvo što će biti na udaru jeste vlasništvo Arkanove udovice nad apartmanom i vilom na Kipru. Međutim, zahtev tužilaštva obuhvata i kuću u Ulici Ljutice Bogdana u blizini stadiona "Marakana", navodno površine od oko 1.000 kvadratnih metara, koju je nasledila od pokojnog muža Željka Ražnatovića Arkana.
 

Tu vilu počeo je da gradi Arkan, a posle njegove smrti, spor u vezi sa kućom sa Cecom je vodila Arkanova prva žena Natalija Martinović, koja je tvrdila da je svoj novac uložila u kuću. Ceca je na sudu tvrdila da je kuću početkom devedesetih počeo da gradi njen suprug, a da je ona kasnije uložila dosta svojih para.
 

I familija na udaru


Osim Cecine, pod lupom finansijske istrage će biti i imovina njene sestre Lidije i zeta Predraga Ocokoljića, koji još igra fudbal u inostranstvu. Lidija je navodno vlasnik DOO Ceca mjuzik u kojoj je i direktor. U njenu imovinsku kartu, kako se navodi, upisano je i vlasništvo nad dva stana i garažom u ulici Aleksandra Stambolijskog. Poseduje i tri skupocena automobila.


Prema istim izvorima, Predrag Ocokoljić je suvlasnik 60 odsto preduzeća Obilić 2007, koje je registrovano na istoj adresi kao i preduzeće Ceca mjuzik.

 

Takođe, pod lupom će biti svi njeni računi, kako u Srbiji tako i u inostranstvu. U zahtevu za pokretanje finansijske istrage navode se i tri skupocena automobila: audi A6, džipovi lendrover i ford.
 

Postupak oduzimanja imovine posebno je nezgodan jer je na okrivljenom teret dokazivanja. To znači da će Ceca morati da uveri sud da je sve stekla pošteno i da poseduje imovinu koja je u srazmeri sa njenim prijavljenim prihodima. Osim što je pevala, poznato je da je vodila je butik "Ceca" u hotelu Jugoslavija, koji je posle bombardovanja premešten u Interkontinental. Plasirala je i unikatni parfem "ceca".
 

Ceca u svojoj kući
 

Ona može sticanje da opravda i poklonom i nasleđivanjem, ali je još neizvesno kako će se sud postaviti prema imovini ostaloj od pokojnog Arkana. U načelu, naročiti problem u ovakvim postupcima predstavljaju objekti sazidani devedesetih godina prošlog veka, kada prihodi gotovo redovno nisi bili dokumentovani.
 

Ukoliko sud usvoji zahtev tužilaštva, to će biti privremenog karaktera i svešće se na zamrzavanje imovine u vidu zabrane raspolaganja i korišćenja. Nekretnine bi bile plombirane, automobili odvezeni u garaže Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom, a računi blokirani. Tek ako bi došlo do osuđujuće pravosnažne presude, po optužnici za zloupotrebe prilikom prodaje fudbalera, imovina bi bila trajno oduzeta.
 

Popis imanja, pa doboš


Prvi korak u finansijskoj istrazi biće popisivanje Cecine imovine, počev od one na Kipru do vile kod stadiona Zvezde. Mediji su pisali da je ona od početka karijere u rod­nom selu Žitorađa obnovila roditeljsku kuću i kupila dvosoban stan u Beogradu. Posle ubistva njenog supruga Željka Ražnatovića Arkana 2000. godine postala je vlasnica FK Obilić, uključujući stadion i pripadajuće objekte. Od komandanta "Tigrova" nasledila je i preduzeće Ari i firmu Delije-zadruga.


Navodilo se i da poseduje poslovni prostor u ulici Vase Pelagića (prizemlje, sprat, potkrovlje i garaža), stan od 32 metra kvadratna na Banjici, splav Pelikan. Šta je od svega toga zaista u njenom vlasništvu tek treba da se utvrdi. Još je nejasno kakva je priroda njenih prava nad FK Obilić. Naime, pisalo se da je ona klubu Crvena zvezda ustupila stadion Obilića na pet godina.

2024 © - Vesti online