Četvrtak 31.03.2011.
04:15
Blic

Turci uz JAT žele i aerodrom

Aerodrom "Nikola Tesla" jedno od retkih profitabilnih javnih preduzeća
 

Ovakav predlog ponuđen je premijeru Mirku Cvetkoviću tokom njegove poslednje posete Turskoj, ali Vlada Srbije tu ponudu, kako "Blic” saznaje, i ne razmatra jer ne želi da proda jedno od retkih profitabilnih javnih preduzeća.

Turke, kako tvrde poznavaoci, mnogo više zanima aerodrom od JAT-a pa bi ovakav stav Vlade mogao da znači i njihovo odustajanje od pregovora o kupovini nacionalnog avioprevoznika.
 

Oni su zainteresovani za srpski glavni aerodrom, kako bi učvrstili svoju poziciju u regionu. Ponuda je stigla nakon što se srpski premijer sreo sa svojim turskim kolegom, pre dve nedelje.

U kompaniji "Turkiš erlajnz” ne poriču da su otvoreni za različite vidove saradnje. Kako su za "Blic” rekli, u ovom trenutku nije doneta odluka direktora i Upravnog odbora u vezi sa strateškim partnerstvom s kompanijom "Jat ervejz”.

- Naša korporacija je, međutim, otvorena za razmatranje svih raspoloživih mogućnosti kao dela naše vlastite strategije rasta - kaže za "Blic“ Ali Genc iz sektora za odnose s javnošću ove kompanije.

2024 © - Vesti online