Četvrtak 31.03.2011.
00:47
Danas

Vanredni izbori 18. decembra?

Građani će na birališta izaći 18. decembra?
 

List Danas, pozivajući se na izvore u Demokratskoj stranci, piše da je takav plan napravljen u najbližem okruženju predsednika Srbije i DS-a Borisa Tadića, a njegovo sprovođenje zavisi od mišljenja Evropske komisije o kandidaturi Srbije koje je bi trebalo da bude dato u prvoj polovini oktobra.

Ako bi stav Evropske komisije bio pozitivan, srpske vlasti bi odmah potom raspisale prevremene parlamentarne izbore, preneo je Danas i naveo da u vlasti veruju da sve treba brzo da se odigra, jer će nakon dobijanja statusa kandidata za EU i početka proizvodnje novog modela u Fijatu porasti nade građana u bolji život.

Kako navodi taj list, u vrhu vlasti računaju i da će raspisivanjem izbora u decembru izaći u susret i naprednjacima, čime bi Tomislavu Nikoliću bio "sačuvan obraz", što je, prema izvoru Danasa iz DS-a, ključno u slučaju da posle izbora bude bilo potrebno praviti veliku koaliciju te dve stranke.

U prilog decembarskim izborima, prema izvoru Danasa, ide i procena istraživača u DS-u da toj stranci odgovara mala izlasnost birača, pa je i zbog toga dobro da se glasanje održi usred decembra, odnosno u zimu.

2024 © - Vesti online