Subota 02.04.2011.
01:11
Vestionline

Kakve ujdurme su pravili grčki junaci?

Ovu knjigu možete da kupite putem interneta.

Ako ste još mali i čuli ste za Tritona, Orfeja ili Sfingu ali ne znate ko su oni i zbog čega su važni, pridružite se ujdurmama i zvrčkama koje prave slavni grčki junaci i bogovi. Ako ste već odrasli i poznat vam je svet mitova i legendi, biće vam zanimljivo da ih upoznate na još jedan, drugačiji način, na onaj zbog kojeg su sve legende i bajke priče o nama samima bez obzira na to u kom vremenu su nastale.

A osim toga, jeste li sigurni da znate priče o Ifisu, Fineji ili Koronidi?
 

Ršumović nam je ovom knjigom dao najlepši poklon – želju da i sami otkrivamo šta se u nama i oko nas zbiva i da o tome mislimo i govorimo nesputanim jezikom.

Ljubivoje Ršumović rođen je u Ljubišu, na Zlatiboru, 3. jula 1939. godine. Školovao se u Ljubišu, Čajetini, Užicu i Beogradu, gde je diplomirao na Filološkom fakultetu, na grupi za komparativnu književnost. Rano je počeo da piše, još kao osnovac u Ljubišu. Prve pesme objavio je kao gimnazijalac, 1957. godine, najpre u užičkim Vestima, a zatim u Književnim novinama.


Pored radio i TV programa za decu uradio je i nekoliko serija dokumentarnih programa. Objavio je 72 knjige, uglavnom za decu. U izdanju Lagune možete čitati Ujdurme i zvrčke iz Antičke Grčke i Sunčanje na mesečini. Dobitnik je mnogih književnih nagrada, među kojima i Neven, Nagrada Zmajevih dečjih igara, Brankova nagrada, Oktobarska nagrada grada Beograda i druge. Dobitnik je i dve zapažene međunarodne nagrade: nagrada Pulja u Bariju, za celokupno stvaralaštvo za decu i nagrada UNESKO-a za Bukvar dečjih prava na svetskom konkursu za knjigu koja propagira mir i toleranciju.


Njegova dela prevedena su na više stranih jezika.

2024 © - Vesti online