Sreda 30.03.2011.
15:40
Srna

Lavrov: Bez naoružavanja pobunjenika

Protiv naoružavanja pobunjenika: Sergej Lavrov
 


"Francuski ministar inostranih poslova rekao je da je Francuska spremna da razgovara sa svojim koalicionim partnerima o tome da libijskoj opoziciji pruže vojnu pomoć", izjavio je Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi.


On je dodao da je generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen odmah potom rekao da je akcija u Libiji pripremljena radi zaštite stanovništva, a ne s ciljem naoružavanja.


Lavrov je potom naglasio da je Rusija potpuno saglasna sa ovom izjavom generalnog sekretara.

I Britanci bi da vojno pomažu pobunjenike

 

Britanski premijer Dejvid Kameron danas je izjavio da njegova vlada ne isključuje mogućnost da naoruža libijske pobunjenike.
Kameron je rekao da se embargo Ujedinjenih nacija na uvoz oružja odnosi na celu Libiju, ali da bi se moglo protumačiti da rezolucija Saveta bezbednosti UN kojom se odobrava vojna akcija dozvoljava naoružavanje opozicije, ukoliko se time pomaže spasavane života civila.


Francuski ministar inostranih poslova Alen Žipe izjavio je juče u Londonu povodom konferencije o budućnosti Libije da je Francuska spremna da sa saveznicima razgovara o vojnoj pomoći libijskim pobunjenicima napominjući da to nije predviđeno u rezoluciji UN.

2024 © - Vesti online