Sreda 30.03.2011.
01:44
Danas

Čanak: Vratite imovinu Vojvodini!

Čanak traži i policijsku upravu za Vojvodinu
 

Čanak je u intervjuu listu Danas rekao da bi Vojvodina trebalo da dobije i policijsku upravu, jer sadašnja organizacija Ministarstva unutrašnjih poslova, kako je ocenio, ne doprinosi efikasnosti rada tog ministarstva na teritoriji Pokrajine.

"Za Vojvodinu su značajna tri zakona: zakon o imovini Vojvodine, zakon o imovini lokalne samouprave i zakon o finansiranju AP Vojvodine. To su zakoni na kojima insistiramo, ali najvažnije je vraćanje sve imovine koja je Vojvodini oduzeta posle Miloševićevog puča 1988, uključujući i puteve, železnice, do elektroprivrede i lutrije", rekao je Čanak.

Upitan da prokomentariše izjavu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da trenutno nema pravnog osnova za osnivanje policijske uprave za Vojvodinu, Čanak je rekao da smatra da to nije tačno.

"Pravni eksperti koje sam kontaktirao dali su mi potpuno suprotno mišljenje. Moramo videti na osnovu čega on zaključuje da nema uslova, pa da vidimo šta je najbolje za građane Vojvodine", rekao je Čanak i dodao da organizacija MUP-a ne doprinosi efikasnosti rada policije u Vojvodini što se, kako je naveo, vidi i po stopi kriminala.

2024 © - Vesti online