Utorak 29.03.2011.
14:43
Beta

"Putin nije doneo milijarde u Srbiju"

Konuzinu nije jasno ko je izmislio priču o 10 milijardi dolara

"Ne znam odakle su se pojavile informacije o 10 milijardi dolara. Tokom pregovora ta brojka se nije pominjala, jer na današnji dan razrađenih konkretnih projekata na tu sumu nema. Nastavlja se rad na postojećim projektima. U NIS će ove godine biti investirano 500 miliona dolara", rekao je ruski ambasador u intervjuu za "Danas".

Konuzin je dodao da će biti nastavljeni investicioni plan Lukoila i ulaganja u Đerdap 1.

"Galenika počinje izgradnju novog objekta u Kaluškoj oblasti. Što se tiče drugih projekata, o njima se stručnjaci još dogovaraju. Obe strane su naglasile da još ne može da se iskoristi ruski kredit od 800 miliona dolara. Lično ću se angažovati da pomognem njegovoj realizaciji", naveo je Konuzin.

On je dodao da je reč o nekoliko projekata vezanih za železnice Srbije, kao što su deonica Valjevo-Loznica, stanica u Zemunu, deo Beograd- Pančevo.

"Problem je što tehnički projekti nisu do kraja pripremljeni. Kada budu završeni, biće potpisani ugovori i posle toga će početi", rekao je ruski ambasador.

Pojedini mediji preneli su da je tokom Putinove posete 23. marta sa srpskim zvaničnicima razgovarano o ekonomskom paketu vrednom 10 milijardi dolara

2024 © - Vesti online