Ponedeljak 28.03.2011.
22:12
Vestionline

Podignuta optužnica protiv Cece

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana osim Ražnatovićeve optužnicom su obuhvaćeni njena sestra Lidija Veličković zbog nezakonite prodaje 10 fudbalera i nekadašnji rukovodioci FK "Obilića" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Svetlana Ceca Ražnatović


Binić i Dimitrijević se terete da su umešani u nezakonitu prodaju fudbalera Milana Obradovića moskovskoj "Lokomotivi" za tri miliona dolara, a da ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba.


Sumnja se da su tako postupali po nalozima vlasnice FK "Obilić" Ražnatovićeve, te da su kao odgovorna lica u klubu zaključili ugovor 2. jula 2001. u Moskvi sa predstavnicima moskovskog kluba o prodaji Obradovića.


Milion dolara je, prema sumnjama Tužilaštva, uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini a zatim je novac predat vlasnici kluba na ruke.


Ostatak je išao preko više privatnih računa u Belgiji - u Briselu, Letoniji - u Rigi, Španiji - u Marbelji i Palma de Majorki, Švajcarskoj - u Ženevi i Luganu i u SAD - u Njujorku.
Ražnatovićeva i njena sestra sumnjiče se za nezakonitu prodaju deset fudbalera, među kojima je i Obradović.


Sestre se terete da su zlopotrebom položaja, prilikom prodaje ovih igrača, stekle 235.507.689 dinara (4,1 milion nemačkih maraka i 3.480.000 dolara), odnosno 11 miliona evra.


Beogradska štampa je krajem prošle godine prenela da je protiv njih napisana optužnica koja nije podneta sudu (podignuta), a tužilaštvo sa zahtevom za proširenje istrage protiv Binića i Dimitrijevića izašlo 2. decembra.


Istraga protiv Ražnatovićeve pokrenuta je još u aprilu 2003. godine zbog nedozvoljenog držanja oružja, pošto je bila uhapšena u akciji "Sablja", a u vili u kojoj je živela pronađeno je više komada vatrenog oružja.


Tužilaštvo je potom, zbog sumnji u nelegalno obavljene transfere fudbalera, zahtevalo više proširenja i dopuna istrage, koja je okončana u junu prošle godine.

2024 © - Vesti online