Utorak 29.03.2011.
08:00 >> 08:14h
Vestionline

"Hjundai elantra" najbolji automobil 2011. u Srbiji

Na svečanosti na Beogradskom sajmu, žiri koji su činili saobraćajni i automobilski stručnjaci, kao i novinari specijalizovani za automobilsku industriju, dodelio je ukupno 20 "Oskara prestiža" u različitim kategorijama.

Hjundai "elantra", model za 2011. godinu

Hjundai "elantra" na 49. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu ima svoju evropsku post - premijeru, a nagradu koju je žiri jednoglasno dodelio ovom modelu primio je generalni direktor Hjundai automobila Beograd Slavc Habič.


Elektro automobil godine je, prema oceni žirija Automobilskog foruma, Micubiši za model "i-miev", a nagradu je primio zvanični uvoznik i distributer Micubišija za Srbiju kompanija "Inoto", dok je kao vozilo za sport i zabavu godine izabran automobil "čeri tigo".

Prilikom preuzimanja nagrade direktor prodaje Čerija Petar Petrović izjavio je da modela "tigo" više nema na lageru jer je tokom sajma model rasprodat.


Automobilski talenat za 2011. je Voja Lekić, prvak Evrope u kategoriji "super production", dok je Agencija za bezbednost saobraćaja osvojila priznanje u kategoriji edukacije i prevencije saobraćajnih nezgoda.


Kragujevačka firma "Zastava inpro" osvojila je oskar za prodaju i izvoz autoprikolica, a prema rečima direktora preduzeća Branka Veljovića, više od 50 odsto zaposlenih u toj firmi su osobe sa invaliditetom.


Nagradu za kvalitet goriva na benzinskim stanicama osvojio je "Mol", preduzeće "MR" osvojilo je četvrti put priznanje za auto mašinsku obradu delova automobila, dok je oskara za distribuciju auto opreme dobio "GP auto shop" iz Beograda.


Žiri je izabrao i najbolju auto bateriju - Vartu, auto lizing godine - Intezu lizing, pneumatik za 2011. je Mišlen, a motorno ulje Valvolin.


Izvršni direktor Jadranskog sajma u Budvi dobio je Oskara za saradnju sa Automobilskim forumom, Auto kuća "Voždovac", koja je ovlašćeni serviser za Dačiju, Reno i FIAT, proglašena je za auto servis godine, dok je "Oskara prestiža" za saobraćajno preduzeće za prevoz putnika dobilo beogradsko preduzeće "Lasta".

2024 © - Vesti online