Ponedeljak 28.03.2011.
15:24
Kurir

Čeda promenio priču o ljudožderima?

Nema rasizma u mom pitanju: Čedomir Jovanović
 

Da podsetimo, lider LDP je na sednici Skupštine Srbije, između ostalog, rekao:

- Šta radi naš ministar spoljnih poslova, osim što ima tako mnogo razumevanja za susrete s kanibalima po Africi?
 

Više invalida nego u Kongu!

Jovanović je kazao da je laž da su penzioneri najveći gubitnici tranzicije, a opet se, iz nekog njemu znanog razloga, dotakao i Afrike...
- Zajedno s penzionerima treba da zavedemo red u Penzionom fondu, da ga iščupamo iz partijskog plena. Takođe, 25 odsto penzija se isplaćuje po osnovu invaliditeta, što ne postoji nigde u svetu. U Kongu, u kojem je u poslednjih nekoliko godina ubijeno 5,5 miliona ljudi, nema toliko invalida - rekao je Jovanović.

Sada je, na sednici GO LDP-a, indirektno pokušao da izgladi stvar, ne pominjući drugi deo pitanja, odnosno onaj deo koji govori o ljudožderima, piše beogradski “Kurir“.


- Nema nikakvog rasizma u pitanju ministru spoljnih poslova i predsedniku Vlade: Šta radite u trenutku najveće spoljnopolitičke krize u svetu? - rekao je Jovanović, kritikujući spoljnu politiku Srbije, koja, kako je rekao, mora biti radikalno promenjena. Međutim, on ni ovog puta nije objasnio koga je nazvao kanibalima, niti se izvinio afričkim narodima.


Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović rekla je za “Kurir“ da nije čula kada je Čedomir Jovanović to izgovorio.


- Zaista to nisam čula, a da jesam, sigurno bih odreagovala. Uvek reagujem na takav govor u Skupštini - rekla je ona. 

Sami priznaju: LDP-ov program je naučna fantastika!

Inače, Jovanović je na sednici članovima GO stranke predstavio program “Dogovor za preokret“, priznajući da se radi o “naučnoj fantastici“.
- Definisali smo taj dogovor kao izbornu platformu LDP, ali ovo je sajens fikšn, naučna fantastika, bez spremnosti ljudi da tome daju neophodni doprinos. Ovo je manje konkretno od „Odiseje u svemiru“ od pre 40 godina - iskreno će Jovanović.

2024 © - Vesti online