Nedelja 27.03.2011.
21:33
Vestionline

Proleće u Evropi jedina neostvarena želja

Aleksandar Stanojević

Najmlađi trener u istoriji kluba i prvi srpski stručnjak koji je ušao u Ligu šampiona u intervjuu Tanjugu istakao je da će učiniti sve da sa crno-belima ove sezone osvoji duplu krunu i priznao da ima ambiciju da jednog dana radi u nekoj od najjačih evropskih liga.

"Ponosan sam na osvojenu titulu, plasman u Ligu šampiona, na to što postižemo mnogo golova, ali ostaje žal što se u elitnom takmičenju nismo predstavili na bolji način. Sa ove distance čini mi se da nam je nedostajalo malo sreće u žrebu, pogledajte gde je sada Šahtjor, Braga je izbacila Sevilju, Seltik i Liverpul, o Arsenalu da i ne govorim" rekao je Stanojević.

On je istakao da mu je velika želja da posle Partizana karijeru nastavi na zapadu Evrope, u nekoj od najjačih liga.

"Letos sam imao nekoliko finansijski zaista dobrih ponuda sa Istoka, ali sam ih odbio zbog želje, da prvo završim započet posao u Partizanu, a kasnije da se oprobam na Zapadu. Svestan sam da u ovom trenutku ne mogu da dobijem šansu u nekom od najjačih klubova, ali nadam se da ću jednog dana ući u taj krug i boriću se za tu priliku", rekao je Stanojević.

Trener Partizana obećao je da u revanšu polufinala Kupa protiv Crvene zvezde na "Marakani" 6. aprila neće braniti prednost od dva gola iz prvog meča.

"Imamo dobar rezultat, ali ništa još nije gotovo. Ako bi nam Zvezda dala gol u prvih 15 minuta ili u prvom poluvremenu sve bi moglo da se zakomplikuje. Zato ćemo od prvog minuta da napadnemo, nema šanse da se branimo, videćete to i po formaciji", jasan je Stanojević.

On tvrdi da će i trka za titulu biti izuzetno zanimljiva i da nema pritisak jer brani trofej.


"Uvek ću radije nešto da branim, nego da imam pritisak da nešto jurim. Sve je otvoreno, mada, mislim da mi za nijansu imamo teži raspored", rekao je Stanojević.

Trener crno-belih je istakao da bi regionalna fudbalska liga, slična Jadranskoj ligi u košarci bila pravo rešenje jer bi sigurno uticala na podizanje kvaliteta našeg fudbala.

"Ja sam apsolutno za. Mislim da je Partizan uz Dinamo najkvalitetniji tim na prostorima nekadašnje Jugoslavije i rado bih odmerio snage sa njim. I ne samo sa Dinamom, nego i protiv splitskog Hajduka, pa protiv Slovenaca koji su u stalnom usponu. Naravno, ovo je moj lični stav i ne bih ulazio u politiku kluba", rekao je Stanojević.

Komentarišući završnicu Lige šampiona trener Partizana je naglasio da bi bilo pravo čudo da Barselona ne osvojili titulu prvaka Evrope

"Žao mi je što je Šahtjor naleteo na Špance koje u finalu očekujem u finalu sa jednim engleskim klubom, videćemo, da li sa Mančester Junajtedom ili Čelsijem. Mislim da Inter nema šanse, njihov maksimum je polufinale", zaključio je Stanojević. 

2024 © - Vesti online