Nedelja 27.03.2011.
07:42
D. Mihić - Vesti

Kinezi slave Svetog Jovana Šangajskog

Janko slavi krsnu slavu Svetog Jovana Šangajskog, koji se proslavlja 2. jula, posti pred sve pravoslavne praznike, a pošlog oktobra bio je u Pećkoj patrijaršiji na ustoličenju patrijarha Irineja.

VOLI GA CEO GRAD: Su Jang Zao
 


- Imao sam veliku želju da se u Pećkoj patrijaršiji baš toga dana pomolim za moju porodicu, patrijarha i sve nas Srbe. Bio sam na najvećem događaju u mom životu i ispunio svoju i želju moje porodice - kaže Janko.


Njegovo ime uklesano je i na ulasku u trebinjski Saborni hram među imenima dobrotvora koji su pomogli obnovu ove crkve pre nekoliko godina.


- Na moju krsnu slavu dolazi mnogo ljudi. Svetog Jovana slavimo po pravoslavnim običajima uz slavsku sveću i krsni hleb. Volim srpski narod i Trebinje i nikada neću otići odavde - kaže on. Janko se seća svog dolaska i gostoprimstva Trebinjaca.

 

Trebinjci piju kineski čaj


Priznaje da pije kineske čajeve koje piju i njegovi prijatelji u Trebinju.
- Najbolji je čaj za prehladu koji se pravi od korenja lekovitih trava - kaže on.


- Bio sam prvi Kinez koji je došao u ovaj grad. Svi su me zavoleli. Nisam imao automobil, a ljudi koje nisam ni poznavao pomagali su mi da preteram robu. To nikada ne mogu zaboraviti. Navikao sam na srpsku domaću hranu, jedino ne jedem domaći sir - kaže Janko.
 

Kuća u Gorici


Pre nekoliko godina Janko je podigao kredit i napravio višespratnicu u trebinjskom naselju Gorica. Otvorio je nekoliko kineskih prodavnica u i osnovao sopstveni brend dečje obuće "Ivana", nazvan po imenu najstarije kćerke.

2024 © - Vesti online