Nedelja 27.03.2011.
06:18
D. N. P. - Vesti

Zukorlić: Rešenje problema po zakonima Srbije

Milan Marković i Muamer Zukorlić

- Ovu posetu doživljavamo kao dobar signal Vlade u Beogradu, kao veoma pozitivan gest. Očekujem da se sa simboličnih poruka odmah krene u konkretno rešavanje problema. Ministar je bio veoma ubedljiv kada nam je obećao da će se svi problemi rešavati u okviru zakona - naglasio je Zukorlić.


O susretu se pohvalno izrazio i ministar Milan Marković koji je takođe naglasio da je prvi i najvažniji korak - uspostavljanje poverenja delom poljuljanog i zbog propusta oko organizovanja izbora za Nacionalni savet Bošnjaka.


- U razgovoru sa muftijom, čelnicima grada i predstavnicima Bošnjačke liste i Bošnjačkog preporoda uverio sam se da niko ovde nema loše namere i da je svima stalo da se poštuju zakoni države Srbije, ali i prava svih koji u njoj žive, da se uspostavi dijalog, da se rešavaju sporna pitanja i da ovom narodu bude bolje - naglasio je ministar Marković, koji nije mogao da odgovori da li će biti odloženi ponovljeni izbori za Bošnjački nacionalni savet koje je raniji ministar Svetozar Čiplić zakazao za 17. april, a za koje se još nije prijavila nijedna lista.

Rat sa Čiplićem

 

Odlaskom ministara Čiplića i Šijakovića stvorili su se uslovi za dijalog sa državom - istakao je Zukorlić.


Muftija je za sve probleme oko (ne)formiranja Bošnjačkog nacionalnog saveta optuživao bivšeg ministra za manjinska i ljudska prava Svetozara Čiplića protiv koga je, zbog navodnih zloupotreba u izbornom procesu, Bošnjačka kulturna zajednica podnela i krivičnu prijavu.

2024 © - Vesti online