Subota 26.03.2011.
12:35
Vestionline, Beta

Petrović: Jovanović i Ninković doneli preokret

"Kao što smo i predviđali, odigrali smo tešku utakmicu. Pokazalo se da su Irci odgovorni i disciplinovani. U prvom poluvremenu smo podbacili na sredini terena i nismo igrali kao što smo se dogovorili", rekao je Petrović.

"Orlovi" međusobno čestitaju pobedu

On je kazao da je gol koji je Srbija primila u prvom poluvremeu "tipičan za engleske ekipe" i dodao da će reprezentacija u budućnosti morati da poradi na boljoj odbrani kod prekida.

"Drugo poluvreme smo odigrali mnogo bolje. Ulaskom Ninkovića i Jovanoća sve se okrenulo i došli smo do zaslužene pobede", rekao je Petrović.

Na pitanje novinara šta je uzrok loše igre u prvom poluvremenu, Petrović je odgovorio da su igrači bili opterećeni moranjem, kao i da ih je igranje pred praznim tribinama sputalo.

On je kazao da će Nemanja Vidić sigirno igrati u Estoniji u utorak, a verovatno i Nikola Žigić.

Kapiten Dejan Stanković i Miloš Krasić neće igrati u narednom meču kvalifikacija zbog žutih kartona, ali, kako je rekao Petrović, neće pozivati nikog umesto njih.

"Imamo dovoljno igrača koji mogu da ih zamene", kazao je selektor.

Na pitanje novinara iz Severne Irske da li je iznenađen dobrom igrom Jovanovića, Petrović je kazao: "Nisam. On je odličan igrač i ne može da zaboravi da igra fidbal. Mislim da zaslužuje veću šansu u Liverpulu".

U drugom meču Grupe C Italija je u Ljubljani savladala Sloveniju sa 1:0, a Petrović je kazao da je srećan zbog tog rezultata, ali da treba priznati da je i Srbija imala sreće.

Govoreći o meču koji Srbiju očekuje u utorak u Estoniji, on je rekao da Srbija želi da se revanšira Estoncima za poraz u Beogradu (3:1).

Adem Ljajić je bio odličan u prvom poluvremenu

"Treba znati da je tamo mnogo hladno i da je vreme veoma loše, kao i da se oni dobro snalaze, ali povratkom Vidića i Žigića biće bolja atmosfera u ekipi i više samopuzdanja", rekao je Petrović.

Selektor Severne Irske Najdžel Vortington rekao je da je uprkos porazu zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Igrali smo fanstastično, pogotovo u prvom poluvremenu. Stigli smo do vođstva, ali smo znali da će Srbija krenuti napadački u nastavku, što se i desilo", rekao je Vortington.

On je kazao da je njegova ekipa dala sve od sebe i odigrala izuzetnu utakmicu tako da mora da bude zadovoljan zalaganjem i željom svojih igrača. 

2024 © - Vesti online