Subota 26.03.2011.
09:16
Vestionline

Amerikanci ne priznaju vladu pobunjenika

Trenutna pobunjenička vlada Libije je dobar korak ka promenama režima
 

On je na konferenciji za štampu u Vašingtonu rekao da SAD razmatraju i druge korake da bi podržale protivnike Moamera Gadafija, uključujući njihov zahtev da se naoružaju, ali da nikakva odluka o tome nije doneta.


"Mislim da su dobro počeli", istakao je Krec, govoreći o Libijskom nacionalnom prelaznom savetu i dodao da je američka ocena tog opozicionog tela generalno pozitivna, kako na osnovu poznavanja ključnih igrača, tako i na osnovu izjava koje su dosad dali.


"To ne znači da o njima sve znamo. Moramo biti veoma oprezni u vezi s tim ko bi u budućnosti mogao biti uključen i kako pristupaju formiranju vlade, ako u stvari imaju tu mogućnost", dodao je on.


Na pitanje o eventualnom naoružavanju libijske opozicije, Krec je rekao da je "puna skala moguće pomoći koju možemo pružiti, kako na nesmrtonosnoj, tako i na smrtonosnoj strani, predmet diskusije u američkoj vladi".


On je ipak istakao da konačna odluka o bilo kom aspektu još nije doneta.
Krec smatra da kontakti koje libijske vlasti nastoje da uspostave da bi našle eventualne posrednike predstavljaju "siguran su znak beznađa" Gadafijevog režima.


"Očigledno je da režim pokušava da stupi u kontakt sa nekoliko posrednika i saradnika da bi preneli njihovu poruku", rekao je Krec, iako je dodao da mu nije poznata sadržina te poruke.

2024 © - Vesti online