Subota 26.03.2011.
13:33
B. Đokić - Vesti

Nestala Srpkinja iz Holandije

Kao da je u zemlju propala: Jovanka Mujić

Mujićeva, majka šestoro dece, došla je sa suprugom i decom u posetu majci, a razlog je svadba Jovankinog najstarijeg sina.

- Ujutru 24. decembra, kad su se ukućani probudili, videli su da Jovanke nema.

Počeli su da je traže, a posle nekoliko sati u panici su obavestili policiju o njenom nestanku.

Od tada traje potraga za njom, ali žena kao da je u zemlju nestala - nezvanično saznaju "Vesti" iz izvora bliskih istrazi.

Porodica Mujić se iz Sremske Mitrovice odselila u holandski grad Til. Tamo su živeli godinama i čak dobili holandsko državljanstvo.

Pre nekoliko godina porodica se preselila u Veliku Britaniju, u mesto Korzbi, gde su radili na lokalnoj pijaci i imali nekoliko tezgi sa voćem i povrćem. Povremeno su dolazili u rodni kraj, a u decembru na svadbu najstarijeg sina koji ima 21 godinu.

- Porodica je posle nestanka prvo angažovala detektivsku agenciju, koja nas je obavestila o celom slučaju. Krenuli smo u potragu za njom i prema proceduri saslušali članove porodice i započelu pretragu terena, u slučaju da je eventualno neko ubio i zakopao telo. Međutim, dosad nismo naišli ni na kakav trag - saznaje se od izvora iz policije.
 

U ovom nestanku zbunjuje i činjenica da su lična dokumenta nestale žene ostala u kući. Zbog toga su male šanse da je mogla da pređe granicu Srbije, ali je, za svaki slučaj, odmah po prijavi nestanka obaveštena Uprava granične policije, koja bi je zaustavila ako se pojavi na granici.

Prečešljali zemlju i vodu


Tokom tri meseca od nestanka Mujićeve, policija i rodbina detaljno su pretražili deo Sremske Mitrovice u kojoj se nalazi porodična kuća Mujića. Pregledane su, takođe, i obale reke Save u slučaju da je neko nesrećnu ženu ubio i tako se otarasio tela. Dosad nisu nađeni nikakvi tragovi, pa se pretpostavlja da ukoliko je neko ubio Jovanku, vrlo dobro sakrio njeno telo, ili je Mujićeva ilegalno prešla granicu i otišla u drugu državu.

2024 © - Vesti online