Petak 25.03.2011.
18:35
Vestionline

"Obračun" Zukorlića i Zilkića

Zajednice Muamera Zukorlića i Adema Zilkića se opet sukobile
 



Muftija srpski Muhamed Jusufspahić rekao je ranije da je grupa nasilnika, na čelu sa Fadilom Muratijem i Samijem Tatarijem, sinoć u Beočinu napala veroučitelja Safeta Resulbegovića, kao što je to učinjeno i pre dve i po godine kada napadnut veroučitelj te opcije islamske zajednice Fehrudin Muminović.


Jusufspahić tvrdi da nasilnici atakuju na prostor koji je pod ingerencijom Mešihata srpskog, dok je u starom jugoslovenskom periodu bio pod muftijstvom beogradskim.
Informativna služba muftijstva novosadskog, koje organizaciono pripada Zukorlićevoj opciji negiralo je navode Jusufspahića, tvrdeći da je sinoć njegov brat Mustafa sa grupom nasilnika napao prostorije verskog odbora u Beočinu.


U saopštenju tog džematskog odbora i muftistva novosadskog se navodi da su vernici, njih oko 130, odlučno stali u odbranu tog objekta. Novosadsko muftijstvo najoštrije osuđuje ovakvo nasilničko ponašanje i od državnih organa očekuje zaštitu, a akciju nadležnih organa i zaštitu očekuje i porodica Jususpahić.


“Očigledno je da se paraverska tvorevina nikada ne može pomiriti sa činjenicom da muslimani Vojvodine podržavaju i pripadaju jedinstvenoj islamskoj zajednici u Srbiji na čelu sa glavnim muftijom Muamerom Zukorlićem”, navodi se u saopštenu muftijstva vojvođanskog.


Od oktobra 2007. godine u Srbiji deluju dve opcije islamske zajednice, koje se međusobno ne priznaju, a njihova borba za prevlast nad vernicima i vakufskom imovinom je neprestana.

2024 © - Vesti online