Petak 04.12.2009.
22:49
Vestionline, Tanjug

FMP poražen u Sarajevu

Utakmica je odigrana u "Skenderiji" pred oko 500 gledalaca, a sudili su Dožai, Vovk i Jovović (svi iz Hrvatske).

Bosna: Đurasović 9, Kojadinović 10, Pašalić 4, Koplend 11, Hajrić 11, Bajrić 13, Buza, Čamdžić, Demić, Radonjić, Šehović 5, Sarajlija 5.

FMP Železnik: Čović 7, Milutinović 3, Radetić 5, Labović 1, Protić 15, Samardžiski 3, Stamenković, Musli, Jeremić 21, Lazić 1, Raduljica 10, Dimić.

FMP je još jednom potpuno razočarao i ostao bez bodova protiv "fenjeraša" koji su u prethodnih deset kola zabeležili samo jednu pobedu. Očekivalo se da će "panteri" konačno ustaliti formu i vezati nekoliko uspeha, ali su oni nastavili da igraju po sistemu "toplo-hladno" i ukoliko tako nastave imaće velikih problema da izbore opstanak u Jadranskoj ligi.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, Beograđani su krajem treće četvrtine uspeli prvi put da stekne opipljiviju prednost od osam poena (49:41). Kada se očekivalo da tada, pre svega čvrstom odbranom, "prelome" utakmicu, gosti su dozvolili Bosni da se serijom od 9:0 potpuno vrati i povede 50:49.

U poslednjih deset minuta viđena je rezultatska klackalica, a odluka je pala u poslednjim sekundama, kada je kod rezultata 66:66 Andreja Milutinović faulirao Feliksa Kojadinvciha, koji je iskoristio oba slobodna bacanja i doneo svom timu tek drugu pobedu u sezoni.

FMP sada ima učinak od tri pobede i sedam poraza, uz odloženu utakmicu protiv Partizana, a šansu da konačno prekine seriju od tri vezana poraza u regionalnoj ligi imaće narednog vikenda kada u Železniku dočekuje ekipu Širokog. 

2024 © - Vesti online