Petak 25.03.2011.
12:53
Vestionline

"Od ponedeljka normalizovati nastavu"

Većina škola idalje drži skraćene časove
 

Dopis se odnosi na sedam tačaka "gde smo se približili", rekao je Kostić RTS-u, navodeći da su prosvetni radnici pozvani da nadoknade izgubljene časove.


"Kada to bude učinjeno i dostavljeni izveštaji, biće nadoknadjeno ono što je odbijeno" od plata, najavio je Kostić, objasnivši da nije tačno da ima oko 20.000 nastavnika, koji su štrajkovali, a koji nisu ovoga meseca primili plate, zato što direktori nisu hteli da ih smanje.


On je naveo da oko 70 škola "nije dostavilo podatke za odbijanje od plate" i naveo da je s predstavnicima reprezentativnih sindikata u poslednjem razgovoru 17. marta sve usaglašeno.


Predsednik Sindikata prosvetnih radnika Nezavisnost Tihomir Živanović izjavio je da je "blizu sporazum", prema kome bi i sindikat i vlada preuzeli svoje obaveze, izrazivši nadu da će sporazum sa Ministarstvom biti postignut relativno brzo, odnosno da je moguć i tokom vikenda.


Predsednik Sindikata prosvete Srbije Branislav Pavlović je rekao u istoj emisiji da je taj sindikat pre skoro mesec i po dana prekinuo štrajk i da njegove škole normalno rade, kao i dve trećine škola u Srbiji.


Pavlović je rekao da se apsolutno ne dovodi u pitanje realizovanje protokola i da se zaostale otpremnine isplaćuju do 31. marta, a da će početi i isplata jubilarnih nagrada, dok će predviđeno "povećanje" od aprila biti i nešto veće od planiranog.

2024 © - Vesti online