Petak 25.03.2011.
00:04
Vestionline

Beograd i Moskva imaju poseban odnos

Konuzin je na tribini o srpsko-ruskim odnosima, održanoj na "Magatrend univerzitetu", istakao da je trgovinska razmena u 2010. između Srbije i Rusije povećana za 16 odsto i da je Naftna industrija Srbije po prvi put poslovala sa dobitkom, ocenivši da ta kompanija ima ogromnu perspektivu za napredak.

Vi ste naši prijatelji: Aleksandar Konuzin
 


Konuzin je rekao da je želja obe strane da NIS postane broj jedan na Balkanu i napomenuo da je ruska strana tokom razgovara potvrdila da će izgradnja Južnog toka biti završena 2015.godine. Ruski ambasador je kao mogućnosti za saradnju naveo oblasti energetike, građevinarstva, poljoprivrede, hemijske industrije i bankarstva.


Govoreći o odnosu Srbije i NATO, Konuzin je rekao da je sama srpska strana juče postavila to pitanje, odnosno šefovi nekih poslaničkih klubova u Skupštini Srbije, koji su pitali Putina u vezi sa ulaskom Srbije u NATO. On je kazao da je Putin obavestio šefove poslaničkih grupa da se, u slučaju eventualnog ulaska Srbije u NATO, može postaviti pitanje razmeštanja raketa Alijanse na teritoriji Srbije, koje bi bile usmerene ka Rusiji.


"Koji je interes Srbije da to čini", zapitao je ambasador Konuzin, dodavši da je Putin rekao da bi u tom slučaju Rusija bila primorana da okrene svoje rakete ka Srbiji.


Ruski ambasador se osvrnuo i na odnos Srbije i Evropske unije i ponovio da je njegova zemlja zainteresovana da se Srbija priključi Evropskoj uniji.

"Naši ste prijatelji, ostaćete naši prijatelji i u Evropskoj uniji", zaključio je ambasador Konuzin.

2024 © - Vesti online