Petak 25.03.2011.
08:00
Vestionline

Beogradu priznanje "Grad sa 12 zvezdica"

Pogled sa Kalemegdanske tvrđave
 


Predsednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope Kit Vitmor uručio je, na svečanosti u Strazburu, prestižno priznanje direktoru Agencije za evropske integracije Danku Runiću, uz obrazloženje da je Beograd pokazao veliku posvećenost u promociji lokalne demokratije.


Runić je zahvalio evropskim zvaniccnicima na ukazanom poverenju, s obzirom da je glavni grad Srbije prošle godine prvi put učestvovao u obeležavanju nedelje lokalne demokratije, istakavši da vredna nagrada predstavlja podstrek i motivaciju za dalje učešće Beograda u toj inicijativi.


On je kazao da je priznanje rezultat višemesečnog truda zaposlenih u Gradskoj upravi Beograda, kao i angažovanosti velikog broja organizacija civilnog društva, koje su aktivnostima tokom oktobra prošle godine pomogle u obeležavanju tog događaja. "Na ovaj način omogućili smo da se važnost poštovanja i stalnog promovisanja lokalne demokratije približi velikom broju Beograđana", istakao je Runić.


Evropska nedelja lokalne demokratije, u sedmici oko 15. oktobra, obeležavaju lokalne vlasti u zemljama članicama Saveta Evrope, sa ciljem unapređenja znanja o lokalnoj demokratiji i promocije ideje participacije građana na lokalnom nivou.


Dodeli priznanja, koje je ove godine ponelo 16 loklanih zajednica, prisustvovali su članovi delegacije Srbije u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti, ambasadorka Srbije pri Savetu Evrope Dragana Filipović i drugi.
 

2024 © - Vesti online