Četvrtak 24.03.2011.
17:51
Vestionline

Stanković: Svaki naredni meč je finale!

Samo pobeda protiv Severne Irske - Dejan Stanković

Stanković je najavio da će on i njegovi saigrači sutra pred tribinama praznog stadiona Crvene zvezde imati pristup identičan onom koji su imali protiv Rumunije u odlučujućem meču za plasman na prethodni šampionat sveta u Južnoj Africi.


"Čeka nas izužetno teška utakmica protiv veoma disciplinovanog protivnika, koji bez obzira da li je u toku peti, 25 ili 95. minut meča stoji ispred svog šesnaesterca i čeka sansu iz kontranapada", rekao je Stanković na konferenciji za novinare u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Kapiten Srbije ima iskustvo igranja pred praznim tribinama i podseća da taj momenat nikako ne mora da bude presudan.
 

"To je problem, pogotovo kad si domaćin i nedostaje ti vetar u leđa sa tribina. Igrao sam pred praznim tribinama protiv Azerbejdžana i četiri puta i dresu Interom, pa znam šta me očekuje. Teren je, ipak, najvažniji i zato moramo dobro da se koncentrišemo, bez obzira da li su tribine prazne ili je na njima 50.000 ljudi", istakao je Stanković i dodao da žali zbog odluke Danka Lazovića i Aleksandra Lukovića da se povuku iz reprezentacije, uz nadu da će se oni predomisliti.
 

Kada je u pitanju duel između Slovenije i Italije, kapiten "orlova" je priznao da će navijati za "azure".


"Ako već neko u našoj grupi mora da ode napred, neka to budu Italijani. Sa njihovom pobedom i našim trijumfom protiv Severnih Iraca bodovno ćemo se izjednačiti sa Slovencima. Imaćemo priliku da se u direktnom duelu sa njima borimo za odlazak na Evropsko prvenstvo", rekao je Stanković.

Pižon: Igrači imaju moje poverenje!

 

Selektor Srbije Vladimir Petrović konstatovao je da će nam mnogo nedostajati povređeni igrači i dodao da ima puno poverenje u 11 momaka koji će zaigrati protiv Severne Irske.


"Na prethodnim prijateljskim mečevima video sam ko koliko može i uopšte nisam zabrinut. Naravno, svi povređeni će nam nedostajati, a Nikola Žigić najviše jer bi on svojom visinom i skokom mogao da probije njihov bunker. Ipak, znamo kakva nas utakmica čeka. Biće teško, ali uveren sam da možemo do pobede", kaže Pižon.

2024 © - Vesti online