Četvrtak 24.03.2011.
16:17
Beta

Otkažite beogradsku NATO konferenciju

Potpredsednik DSS Miloš Jovanović pozvao je premijera i predsednika Srbije Mirka Cvetkovića i Borisa Tadića da odustanu od samita NATO zemalja jer je njegovo održavanje, kako je rekao, u suprotnosti sa voljom većine građana i rezolucijom o vojnoj neutralnosti.

Ruševine i leševi slika i prilika NATO: Miloš Jovanović

Jovanović je novinarima u centru Beograda rekao da će DSS, ako vlast ne odustane od održavanja konferencije, pozvati građane da se okupe i iskažu svoje nezadovoljstvo i taj skup označe kao "sramotu za narod i državu".

DSS je Knez Mihailovoj ulici organizvoao akciju "Nikad u NATO", povodom godišnjice NATO bombardovanja SRJ.

Jovanović je podsetio da Srbija i NATO imaju višegodišnju istoriju loših odnosa, još od vremena kada se taj vojni savez uključio u rat protiv Srba u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Dodao je da je NATO učestvovao i u pokušaju secesije Kosova i Metohije a da danas aktivno štiti tu secesiju.

Potpredsednik DSS je rekao da bombardovanje SRJ nikako ne sme da se zaboravi jer je u njemu poginulo više od 2.500 ljudi a naneta je i velika materijalna šteta.

"Sve te ruševine i leševi koje je NATO iza sebe ostavio su slika i prilika te organizacije i njegova prava suština", rekao je Jovanović i istakao da nikada ne treba da budu zaboravljene žrtve koje su podneli pripadnici vojske i policije.

2024 © - Vesti online