Četvrtak 24.03.2011.
10:04

Tri godine, a već 60 kilograma

Trogodišnji Hao bez problema pojede tri tanjra riže
 

"Ima dobar apetit. Tokom jednog obroka pojede tri tanjira riže i to veće porcije nego što pojedemo njegova majka i ja", kaže dečakov otac.

On je dodao da su pokušavali s brojnim dijetama, međutim ništa nije pomoglo.

"Moramo ga pustiti da jede koliko želi, jer u suprotnom on stalno plače", kazala je majka.

Uprkos dijetama i pokušajima da vežbama i sportom održavaju Haovu telesnu težinu u normalnim granicama, dečak se tokom prošle godine udebljao za čak 10 kilograma.

Majka ga više ne može ni podići i držati u naručju. S mnogo muke natera sina da prošeta, tako da udovoljava njegovim željama pa ga vozi u obdanište, umesto da šetaju.

Posle svake fizičke aktivnosti brzo ogladni...
 

Pokušali su malenog Haoa zainteresovati za košarku, no nakon svakog sporta i vežbe dečak još više ogladni, te umesto da mrša on se deblja. Kako tvrdi, najviše voli da se igra igračkama, a omiljena mu je figura Supermena. Na pitanje da li bi voleo biti Supermen i leteti poput svog junaka, dečak je odgovorio:

"Ja ne mogu leteti, predebeo sam."

Roditelji silno žele pomoći sinu, ali više ne znaju šta da učine."Obišli smo nekoliko bolnica. U jednoj su nam rekli da Hao ima tumor na mozgu, u drugoj su to negirali. Lekari tvrde da su njegovi hormoni na normalnom nivou, ali ne pronalaze uzrok njegovog naglog debljanja", ispričao je očajni otac, dodavši da srce njegov sina neće moći da podnese ukoliko se on nastavi debljati.

Jedina želja roditelja je da njihov sin smrša i da ima život poput svih ostalih trogodišnjaka.

2024 © - Vesti online