Četvrtak 24.03.2011.
02:38
Vestionline

Libija: Svet ubija civile; Svet: Libija ubija civile

Informacije iz Libije su, kao nekada iz Srbije, potpuno suprotne...
 

Saveznici kažu...

Kad su izvor inofrmacija pobunjenici (Gadafijevi protivnic), CNN, BBC i ostali kreatori svetskog javnog mnjenja uopšte ne sumnjaju u njihove reči i navode da su snage lojalne libijskom lideru Moameru Gadafiju u bombardovale Misuratu, dok je međunarodna koalicija nastavila vazdušne udare na čijoj su meti bili ciljevi oko Tripolija i juzni grad Džafra.


Snage lojalne Gadafiju bombardovale su večeras kuće i najveću bolnicu u gradu Misurati udaljenom 200 kilometara istočno od Tripolija, rekli su pobunjenici i očevici agenciji Frans pres (Francuska predvodi rat protiv Libije i, začudo, nije imala negativan izveštaj o francuskim vojnicima u ovom, za sada, kratkotrajnom ratu).


Jedan portparol pobunjenika je telefonom za AFP rekao da je "u Misurati situacija veoma teška i da je u toku bombardovanje kuća i bolnica iz tenkova". BBC je javio da su Gadafijeve snage u sredu nastavile bombardovanje grada Zintan koji je pod kontrolom pobunjenika.


Libijci kažu...

Libijska agencija i TV, pak, javljaju da je u današnjim napadima koalicionih snaga na stambenu četvrt istočno od Tripolija ubijen je "veliki broj" civila, javila je libijska državna novinska agencija JANA, a o napadima na civile severozapadno od prestonice izveštava i libijska državna televizija.


"Bombardovanja koja su izveli kolonijalni krstaški ageresori u regionu Tadžura u Tripoliju na stambenu četvrt... usmrtila su veliki broj civila", izvestila je agencija pozivajući se na izjavu jednog vojnog zvaničnika.


Prema istom izveštaju, Tadžura je pogođena tri puta, a u trećem napadu na meti su bili "spasioci koji su pokušavali da uklone mrtve i ranjene iz ruševina i razaranja koje su prouzrokovala prva dva napada", javio je AFP.

2024 © - Vesti online