Sreda 23.03.2011.
20:33 >> 23:04h
Vestionline

Putin dočekan ovacijama na 'Marakani'

Ruski premijer bio ganut ovacijama na Marakani - Vladimir Putin

Meč je u 51. minutu igre prekinut, a gost pozdravljen burnim ovacijama preko 24.000 gledalaca i bakljadom na severnoj tribini, na kojoj je bilo i mnogo ruskih zastava, a pevala se "Kaljinka".

"Ti si Zvezdin četnik, Putine", orilo se Točiderskim brdom, a ganuti šef ruske vlade je navijačima otpozdravio podizanjem tri prsta...

"Stariji brate, poljubi majku našu i kaži joj, kaži, da smo je dostojni, i da se borimo i da ćemo se boriti, i da je volimo"!

Dolazak Putina najavili su mladi Zvezdini igrači, koji su samo minut ranije poveli preko Zorice protiv vršnjaka iz Zenita. Samo 15 minuta kasnije Murihin je doneo gostima izjednačenje, čime je postignut konačan rezultat meča - 1:1.

Domaćini su Putinu poklonili klupski dres sa brojem jedan, repliku pehara Kupa evropskih šampiona (koji je Zvezda osvojila pre 20 godina) i kopiju freske Belog anđela iz srednjovekovnog manastira Mileševa.

Putin bio je oduševljen poklonima koje je dobio od čelnika Crvene zvezde, a posebno mu se dopao novi dres crveno-belih, koji je replika dresa iz 1991. godine.

"Putinu se mnogo dopao dres sa brojem 1 koji je dobio na poklon i rekao je kako bi voleo da Zvezda ili Zenit uskoro postanu šampioni Evrope", istakao je potparol kluba Marko Nikolovski.

Nije poznato da li je jedna od tema razgovora sa srpskim domaćinima bila oko izgradnje novog stadiona Crvene zvezde i još ozbiljnijeg ulaganje u fudbalski klub.

Pored Putina u loži sedi i predstavnik Udruženja bajkera Srbije, čiji su ga članovi dočekali ispred stadiona na motorima!

Među gostima na stadionu je ministarka sporta Snežana Samardžić Marković, čelnici Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić koji je bio na tribinama.

2024 © - Vesti online