Sreda 23.03.2011.
19:44
vestionline, blic

Navratilova: Novak je ušao Rodžeru pod kožu!

Za Rodžera nema povratka na vrh - Martina Navratilova

Navratilova je istakla da su veoma male šanse da se Rodžer Federer vrati u sam vrh i povrati prvo mesto na ATP listi, na kome je svojevremeno proveo 237 nedelje bez prekida.

"Federer je izgubio u polufinalu, a Đoković je zatim savladao i Nadala, što pokazuje da Srbin igra sjajan tenis. Rodžer je na drugoj strani, on je na silaznoj putanji i ne verujem da će igrati onako kako je to radio pre tri ili četiri godine", rekla je Navratilova.

Ona nije odbacila mogućnost da Fedeks uveća rekord i osvoji još neki grend slem trofej, ali je dodala da će to biti teško dok je Novak na terenu.

"Federer može možda da osvoji neki grend slem, ali teško će na mesto broj jedan. Nadal dominira, a Đoković je toliko pun samopouzdanja da je to neverovatno. Osim toga, Novak je već tri puta pobedio Federera ove sezone, savladao ga je na US openu. On je ušao pod kožu Federeru", rekla je Navratilova.

Bivša šampionka je rekla da ne treba zaboraviti ni Endija Mareja, ali da Škot prvo mora da prevaziđe mentalnu blokadu.

"On ima dovoljno talenta, ali bi morao da bude stroži prema sebi. On prebrzo zna da prebaci krivicu na drugog, da viče na svoj tim, kao da je neko tamo kriv što on promaši forhend", rekla je Navratilova.

2024 © - Vesti online