Sreda 23.03.2011.
18:37
B92

Spremna optužnica protiv Cece

Posle 8 godina završena istraga protiv Cece

Tužilaštvo će narednih dana saopštiti konačnu odluku o sudbini osmogodišnje istrage, u čijem središtu je pevačica i nekadašnja predsednica tog kluba Svetlana Ceca Ražnatović, navodi B92. Ona se sumnjiči da je krala novac od transfera fudbalera Obilića u inostranstvo.
 

Da li će se scene hapšenja Svetlane Ražnatović osam godina kasnije ponoviti, znaće se do kraja meseca. Kako B92 saznaje, finalni tekst optužnice protiv Svetlane Ražnatović je gotov i zvanično bi trebalo da bude objavljen do kraja meseca.
 

Svetlana Ražnatović sumnjiči se da je od prodaje deset fudbalera Obilića inostranim klubovima, ukrala oko 4 miliona nemačkih maraka i 3,5 miliona dolara. U Tužilaštvu nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju ovu informaciju, već su ponovo obećali da će se sve razjasniti veoma brzo.

“Sa sigurnošću kažem da povlašćenih u ovom procesu neće biti i svi koji su prekršili zakon biće krivično gonjeni. Javnost ce brzo biti upoznata sa konačnom odlukom”, rekao je Tomo Zorić, portparol Republičkog tužilaštva.

Advokat poznate folkerke potvrdio je da je istraga završena i dodao da očekuje da Tužilaštvo odbaci sumnje i odustane od krivičnog gonjenja zbog nedostatka dokaza.

“Jedino što znamo to je da je istraga završena, okončana, a neke dodatne procesne radnje su izvršene, kao što su dodatna suočenja, zatim svedočenja dodatnih svedoka. Mogu reći da, prema našim saznanjima, nema nikakvih dodatnih činejnica koje bi uticale negativno na dosadašnji stav mog klijenta”, objasnio je advokat Goran Petronijević.

Objavljivanjem optužnice protiv Svetlane Ražnatović staviće se tačka na osmogodišnju istragu, jednu od najdužih u srpskom pravosuđu.

2024 © - Vesti online