Sreda 23.03.2011.
17:36
Beta

Sa tržišta povučena "otrovna" šljivovica

"Takođe apelujemo i na trgovce da navedene rakije pod hitno isključe iz svog prometa i uklone ih iz objekata", navodi se u saopštenju.

Rakija iz Subotice uzrok smrti trojice muškaraca
 

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, do sada je kontrolisano 70 objekata i to proizvođača, veletrgovina i trgovina u Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Smederevu, Čačku, Kraljevu, Aleksandrovcu, Kruševcu, Zaječaru, Nišu, Prokuplju, Pirotu i Leskovcu.

"Sve nebezbedne rakije u originalnom pakovanju za koje imamo dokaz povlačimo sa tržiša, ali pozivamo i same građane da obrate pažnju na originalno zatvaranje i drugih proizvoda ovog prozivođača, jer postoji mogućnost da se u te boce sipaju rakije nepoznatog porekla i nelegalnih proizvođača koje mogu predstavljati veliku opasnost po život i zdravlje ljudi", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u toku su u saradnji sa policijom i kontrole i kod fizičkih lica kod kojih se sumnja da prave rakije.

Kako je saopštio portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić, tužilaštvo preduzima opsežne radnje i mere na rasvetljavanju okolnosti smrti osoba koje su konzumirale rakiju privrednog drustva "Scaid" iz Subotice.

Radi se na rasvetljavanju uzroka smrti Z. M. (47) iz Niša i I. T. (38) iz Ruskog Krstura kod Kule, za koje se sumnja da su pili alkohokolna pića "Scaid", kao i muškarca (52) iz Crne Trave koji je noćas preminuo, a pored čijeg tela je pronađena flaša te rakije.

2024 © - Vesti online