Petak 04.12.2009.
20:50
Vestionline

"Orlovi" veruju u sebe

"Jednostavno sam osećao sam da ćemo biti u grupi sa Nemcima. A što se tiče sastava grupe... ipak je to Svetsko prvenstvo, slabih protivnika nema. Svi koji su tu, imaju određeni kvalitet. Ne treba, ipak, da se opterećujemo imenima rivala, već da verujemo u sebe i sopstevne mogućnosti bez obzira na to ko nam je protivnik", kazao je Pantelić koji je četiri godine igrao u Bundesligi.

Jedan od glavnih igrača sredine terena iz kvalifikacionog perioda Nenad Milijaš izrazio je zadovoljstvo žrebom u Kejptaunu.

"Mislim da je svaka utakmica na Svetskom prvenstvu ključna, a prva je sigurno najbitnija. Mislim da sa svakom reprezentacijom možemo da se nosimo, možemo da igramo i da osvajamo bodove. Sigurno je da sam kao i svako drugi srećan zbog ovog žreba, jer da nam je neko to ponudio na početku sigurno bi prihvatili. Australiju i Ganu stvarno ne poznajem mnogo, sem što znam da Ganu vodi naš trener. Sigurno je da on nas dobro poznaje i da će se dobro spremiti za meč", rekao je Milijaš u izjavi za B92.

Kapiten "orlova" Dejan Stanković smatra da je Srbija mogla i gore da prođe u žrebu.

"Ralno, mogli smo i mnogo gore da prođemo u žrebu. Svaka utakmica je teška, a ako bi rangirao protivnike po kvalietu, u ovom trenutku, na prvom mestu bila bi Nemačka, zatim Gana, pa Australija. Ne želim da kažem da smo favoriti u grupi, ali sigurno da imamo kvalitet", rekao je Stanković za "Mondo".

Fudbalske reprezentacije Srbije i Gane nisu se do sada sastajale u istoriji svetskih šampionata, a premijerni duel imaće sledeće godine u Južnoj Africi.

Poprište okršaja sa izabranicima Milovana Rajevca biće stadion "Loftus Versfeld" u Pretoriji, a utakmica će početi u 20.30 časova.

Zanimljivo je da su "beli orlovi" u prestonici Južne Afrike u avgustu odigrali prijateljsku utakmicu protiv državnog tima domaćina Mondijala,a Srbija je trijumfovala rezultatom 3:1.

2024 © - Vesti online