Petak 04.12.2009.
20:20
Vestionline

Antić: Zadovoljan sam žrebom

"Orlovi" će igrati u Grupi D, sa selekcijama Nemačke, Australije i Gane.

"Svi rivali na SP su ozbiljne reprezentacije. Prvi meč igramo sa Ganom, veoma kvalitetnom reprezentacijom, koju predvodi Esjen iz Čelsija. Zadovoljan sam žrebom jer moramo imati poverenje u sebe. Ovo nam je velika šansa. Do sada sam bio optimista i nemam razloga da to više ne budem", rekao je Antić i analizirao ostale protivnike iz grupe:

"Igramo ponovo sa Nemcima i mislim da obaramo rekord, zajedno s Brazilom, u međusobnim duelima. Veoma kvalitetna reprezentacija, ali tu smo da pokažemo sebi da možemo i koliko možemo. Sledi duel sa Australijom. Nema malih reprezentacija na SP. To je treća utakmica i do tada ćemo znati kako stojimo".

Srpski selektor smatra da njegovi izabranici imaju velike šanse za plasman u drugi krug.

"Ja sam zaista optimista", konstatovao je Antić i dodao da će se uskoro znati gde će biti kamp "orlova".

Selektor reprezentacije Nemačke, Joakim Lev bio je optimista uoči žreba i poručio je svima da njegov tim dolazi u Južnu Afriku po trofej.

"Dolazimo na Mundijal da stignemo do kraja. Kada stignemo do finala želimo da budemo pobednici, želimo četvrtu titulu šampiona sveta", poručio je 49-godišnji

Lev i dodao da su velika takmičenja prilika da se ispiše istorija.

"Najvažnija nam je prva utakmica sa Australijom. Veoma poštujem reprezentaciju Srbije koja je u kvalifikacijama iza sebe ostavila jednu Francusku i koja je protutnjala svojom grupom. Gana je u Africi pored Alžira i Obale Slonovače najjača ekipa", dodao je selektor Nemačke.
 

Selektor Australije Pim Verbek istakao je da nije zadovoljan žrebom grupa za Mondijal.
 

"Moglo je da bude bolje, ali i gore. Nemačka je jedna od najboljih reprezentacija na svetu. Odličan je protivnik za našu prvu utakmicu. Gana je veoma jaka, dok je Srbija protivnik koji je nadigrao Francusku. Svaka utakmica je puna izazova. Imamo dobar skor sa Ganom, nijednom nas nisu pobedili", rekao je Verbek. 

2020 © - Vesti online